Out Of Inferno 3D


“grote branden ontstaan door kleine vonken.” _ Armand Jean Du Plessis Richelieu

Out_of_Inferno_posterna hun wervelende entree in 1999 met Bangkok Dangerous en de daarop volgende succesvolle horrorfilm The Eye hebben de Pangtweelingbroeders (die hun roots hebben in Hong Kong maar veelal Thailand als filmlocatie gebruiken) geen hoge ogen meer gegooid. ze zijn wel productief (tezamen of apart) maar kunnen hun getalenteerde debuutfilms geenszins meer evenaren. met Out Of Inferno proberen ze nu het publiek te bekoren met een heuse rampenfilm; alleen voordat ze het zelf goed beseffen, zitten ze met een ramp van een film. de broers Keung (Louis Koo) en Tai Kwan (Lau Ching Wan) zijn beiden brandweermannen die na een incident elk hun eigen weg gaan (een grijze flashback zal hierover Inferno teaser(koo)toelichting geven, al is de scheiding vooral ingegeven om later melodramatisch te kunnen doen). Tai Kwan blijft zijn gedisciplineerde zelve en blijft in de Guangzhou Fire Department. Keung start in de lucratieve sector van preventief brandweermateriaal. vier jaar later opent hij zijn eigen zaak in het Guangzhou International Commercial Centre. dat enorme gebouw heeft ook een materniteit. het is daar (toeval, neen toch) waar Keung zijn vrouw Sin Lok (Lee Sinje) afzet om naar de monitor te gaan. hij kan zelf niet mee omwille van zijn brandweershift. het werk slorpt teveel van zijn familietijd op en besluit diezelfde dag zijn ontslag in te dienen. ware het niet (toeval, neen toch) dInferno teaser(lau)at in de wolkenkrabber arbeiders de air conditioning aan het herstellen zijn (het blijkt, bij toeval, de heetste dag in jaren te zijn) en iemand zijn brandende sigaret achter laat. flashovers en backdrafts alom (dat in het zogezegde brandveilige gebouw geen enkel brandblusapparaat te bespeuren is en haast geen enkele watersproeier, moeten we maar slikken). u kan al raden (want toeval bestaat niet) wat op het einde van de film het verloop is van de zwijgzame ruzie tussen de broers en het slabakkende huwelijk tussen Keung en Sin Lok. tussendoor trachten ze enkele kuchende overlevenden te redden (inclusief heroïsche vertraagde beelden) die totaal verloren lopen in het verhaal en het gebouw. het is duidelijk dat door Inferno 3D.jpg2het overlijden van scenarist Szeto Kam-yuen mede de structuur verging. een gynaecoloog met een schuldig geweten, twee diamantendieven die hun baas vermoord hebben, een ouderstel dat eerst alle aandacht had voor hun winkel en zo hun dochter in de brand kwijt raakten, vader en zoon conciërge waarbij de oudere tussendoor nog een tracheotomie moet krijgen en een witteboordencrimineel die op een verdieping chemisch spul stockeerde in waterbidons. genoeg stof voor geforceerde drama waarbij de Pangbroers teveel ping pong spelen tussen de karakters wiens acties in de levensbedreigende situaties ongeloofwaardig zijn. ze worden gewoon gebruikt om van de ene vuurhaard naar de andere te gaan en doen dat op de meest ergerlijke manier waarbij de dialogen schabouOut of Inferno 3dwelijk om aan te horen zijn. de Pangbroeders zelf weten tevens de prangende hitte van het vuur niet te vatten door het overmatige gebruik van CGI. enkele ontploffingen, vloerinzakkingen en een kraanbengelende reddingsoperatie weten dat niet te redden. hun horrorervaring hadden ze kunnen aanwenden om vuuromvattende scènes doodeng te maken of om van de rook van onder een deur een onheilspellende mist te creëren. in plaats daarvan wijkt alles voor heroïsch slecht geacteerde melodramatiek. nog voor Out Of Inferno goed en wel begonnen is, is het vuur uit de film al geblust. doe dan maar de veertig jaar oudere The Towering Inferno.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s