The Incredible Truth


“het verschrikkelijke bij het zoeken naar de waarheid is haar te vinden.” _ Rémy De Gourmont

The Incredible Truth4om te starten met een filmtitelreferentie: ongelooflijk maar waar, iets goeds vertellen over deze Chinees-Japanse coproductie is niet mogelijk. slecht verweven scenario met niets terzake doende nevenplotten: de Chinese modelactrice Jia Jia (misschien toch nog iets positiefs: Liu Yan) is haar verloofde gaan opzoeken in Japan. wanneer ze SMS-gewijs (er wordt niks beters op gevonden dan de tekstballonnen blobgewijs te vertonen) niks meer van zich laat horen, besluit haar make-up assistente Wei Ling haar te gaan opzoeken in het warme spahotel in één of ander Japans bos. pech voor haar want de ijzeren uitbaatster en haar personeel beweren hThe Incredible Truth3aar nog nooit gezien te hebben en haar zoon, de verloofde, is herleid tot een wenende en trippende alcoholist. aangezien de speurneus van Wei Ling niet bijster werkt, gaat ze verder op haar psychologische zesde zintuigwaarnemingen. tijdens haar zoektocht vallen er wat doden waardoor een politieagent in de plot komt rijden die een affaire lijkt te hebben met de dochter des huizes; die dochter houdt er mannelijke verleidingen op na bij Wei Ling; van haar krijgen we flashbacks te zien naar een vorige periode dat ze in Japan was waar ze een relatie kapot maakte; die minnaar komt oThe Incredible Truth2ok rustig het hotel binnengewandeld; dat hotel wordt met de grootste zorg door werknemer Akaishi onderhouden (er loopt nog wat niet al te vrolijk personeel rond) die zijn maagdelijkheid zou verloren hebben door een affaire met de ijzeren vrouw des huizes; genoeg personages, genoeg verdachten, er wordt zelfs nog even een zijplot bijgehaald van de gevolgen van Fukusjima, maar dan nog kun je de ontknoping niet zien aankomen wegens veel te ver van de pot gerukt. zoals gezegd, genoeg personages waarvan echter blijkt dat de Chinese acteurs de Japanse teksten hebben gekregen en vice versa. men acteert als mimespelers die met een verbaasde blik lijken af te wachThe Incredible Truthten op wat er komen zal, alsof ze opgewonden moeten worden. grote fout daarbij zijn de vele mooi en meedogenloos camerastandpunten: gezicht pal in beeld en de acteur of actrice weet niet wat hem of haar overkomt, beweegt de wenkbrauwen paniekerig op en neer en stamelt wat. de regie van Sam Leung is eveneens schabouwelijk met een vreemde montage waarbij sommige scènes te vroeg worden afgebroken en zonder begrijpelijke link overgaan in een volgende scène. het geluid bevat ergerlijke en te luide muziekdeunen; die doen je wel eens wakker schieten. kortom, de waarheid over The Incredible Truth is dat hij ongelooflijk slecht is.

1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s