Baby Blues


“het grote geheim om uit een depressie te komen, is de stroom sombere gedachten als een golf te zien waarop je je laat meevoeren, in plaats van erin te verdrinken.” _ Lesley Garner

Baby Bluesde baby blues, bij het vrouwelijke geslacht gekend bij kersverse moeders. na de bevalling verandert er op korte tijd veel bij haar: zowel op lichamelijk, emotioneel en sociaal vlak moet zij wennen aan het moederschap en het kindje. dit op een moment waarbij de geleverde inspanningen, de snel veranderende hormoonspiegels, stress en vermoeidheid hun tol eisen (heb ik van kind & gezin hoor). het staat ook Snowy (debutante Sing Kwan Janelle) te wachten. wanneer ze samen met haar verloofde Tao (Raymond Lam) hun nieuwe stekje Baby Blues6intrekken, worden ze door een fluitspelende aan de overkant wonende dakloze (?) gewaarschuwd om te verhuizen, anders … wanneer Snowy een groot oogbollende pop vindt van de vorige eigenaar verandert inderdaad de sfeer van geluk. Tao staat onder druk om als muziekproducer na vijf jaar nog eens een hit te scoren en de succesvolle zangeresdiva gespeeld door Kate Sui staat klaar om de druk van de Baby Blues2ketel te laten. ondertussen verwacht het koppel een tweeling maar bij de geboorte overlijdt één van de zonen. Snowy ziet in de pop een zoonsurrogaat en begint vijandig te reageren naar wie met een scheef oog naar de pop kijkt. die blijkt ook nog eens een eigen willetje te hebben om de inwoners van het huis het leven zuur te maken. de in Engeland geboren regisseur Po-Chih Leong probeert ziBaby Blues3jn Amerikaanse miskleunen van een decennium geleden (The Detonator met Wesley Snipes en Out Of Reach met Steven Seagal staan mijlenver weg van zijn bekendste film The Wisdom Of Crocodiles met Jude Law) in Hong Kong weg te spoelen. helaas zijn de film blues bij hem nog niet verwerkt en is zijn poging om een Chinese variant van Chucky te maken compleet mislukt. de pop zelf zou het al in haar broek doen wanneer ze de aanBaby Blues4stormende lach van Chucky zou horen. bovendien blijft de pop meer dan een uur stokstijf en krijg je enkel close ups van haar grootse ogen die paranormaalgewijs (door in het rond te draaien en een bloederige vinger uit te steken, oeeeh, scary…) personen aanvalt naar wie Tao kijkt om dan alsnog een logische verklaring te geven (overgeven? ik ben zwanger; misselijk flauw vallen? het is door de rook van de sigaar). het wordt helaas nog erger wanneer de pop begint te bewegen waarbij men de (slow motion!) sBaby Blues5tappen voorziet van zware stompgeluiden als was het godzilla die door de woonkamer paradeert. het geeft alleen maar een lome indruk. en op het einde wordt het nog eens gieren geblazen wanneer die pop met haar voetstappen de baby voortduwt naar een zwembad. ondertussen doet Sing Kwan Janelle haar best ergerlijk over te komen als een popbezeten post nataal depressieve moeder, wandelt haar zuster nietsdoend door het huis en scenario en probeert Raymond Lam niet al te dwaas verbaasd te kijken. Baby Blues toont hoe horror uit Hong Kong niet moet zijn en er naar kijken is op risico om er een filmdepressie aan over te houden.

1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s