Need For Speed


de inhoud van de film:

 • Bugatti Gran Torino Koenigsegg Lamborghini McLaren Mustang Pontiac Saleen Shelby Spanoeen Pontiac GTO uit 1966 met 360 PK, een Tri-power V-8 motor en een topsnelheid van 183 km/u
 • een Ford Gran Torino uit 1969 met 335 PK, 428 cubic inch FE V-8 motor en een topsnelheid van 193 km/u
 • de nieuwe Shelby GT500 (naar het model waaraan Carroll Shelby aan het werken was naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Ford Mustang), 620 PK, een 5.8 Liter V-8 en een topsnelheid van 306 km/u (in de film was het wat meer)
 • de nog niet in productie gebrachte laatste nieuwe Ford Mustang GT met een 5.0 Liter Coyote V-8, 420 PK en een topsnelheid van 249 km/u
 • de Saleen S7 die met zijn Ford 427 7.0 Liter V-8 motor en 550 PK een topsnelheid haalt van 320 km/u
 • de Lamborghini Sesto Elemento die met zijn Italiaans carbonvezelchassis (vandaar dus de referentie naar zesde element van de tabel van Mendeljev), een Mid-mounted 5.2 Liter V10 motor, 570 PK een topsnelheid haalt van 299 km/u
 • een Britse McLaren P1: maar liefst 903 PK die met een M838TQ twin-turbo 3.8 Liter V8 motor een topsnelheid haalt van 349 km/u
 • Spanje kan niet achterblijven met een GTA Spano die een Mid-mounted 8.3 Liter V-10 motor heeft, 900 PK herbergt en eveneens een topsnelheid bereikt van 349 km/u
 • een Bugatti Veyron Super Sport: heeft de meeste PK’s, namelijk 1200; onder de motorkap zit een 8.0 Liter Quad-Turbocharged W-16. topsnelheid bedraagt 431 km/u
 • van de Koenigsegg Agera zijn er 3 types:
  • standaard: motor = 5.0 Liter Twin-Turbocharged V-8; PK = 940; topsnelheid = 418 km/u
  • R: motor = 5.0 Liter Twin-Turbocharged V-8 Biofuel; PK = 1140; topsnelheid = 439 km/u
  • S: motor = 5.0 Liter Twin-Turbocharged V-8; PK = 1030; topsnelheid = 439 km/u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oneed_for_speed ja, en ook nog: Tobey Marshall (Aaron Paul uit Breaking Bad) verdwijnt twee jaar (onschuldig) de cel in nadat hij met zijn racevijand Dino Brewster (is er ook nog eens met zijn liefje vandoor) betrokken was in een straatrace met dodelijke afloop. Brewster (Dominic Cooper) gaat vrijuit en schrijft zich in voor de meest prestigieuze illegale miljoenen dollar straatrace De Leon (organisator Michael Keaton moet niet veel doen). Marshall haast en raast zich met de knappe en rijke autodealer Julia (Imogen Poots) doorheen Amerika om eveneens toegelaten te worden tot deze undergroundrace waar de Gumball 300 niks tegenover is. in de race wil hij wraak voor het onrecht dat need_for_speed_ver2hem is aangedaan. de plot is een niemendalletje wat niet hoeft te verrassen als een videogame verfilmd wordt. onafgebroken brengt Electronic Arts jaarlijks een Need For Speed racespel uit (bizar genoeg, omdat het kon teren op de verfilming, doet het dat jaar niet) met als enige doel: vroem vroem roaaaaar. het deelnemen aan illegale straatraces en het zo lang mogelijk afschudden van achtervolgende politieauto’s blijft behouden en gelukkig maar. zo kunnen de emotionele laagvliegers, kinderlijke dialogen, norse blikken en het vleugje speelromance de bovenhand niet halen. omdat je zo vertrouwd bent met The Fast & The Furious reeks lijken de personages hier op cameo’s van Toretto en co. visueel is regisseur Scott Waugh wel de evenknie. de auto’s zijn need_for_speed_ver3constant in beweging, de races worden vanuit een maximum aan camerastandpunten gevolgd, de snelheid wappert door je haren en de crashes worden met een zeker realiteitsgevoel in slow motion gebracht. uiteraard heb je ook het machogeluid van de ronkende motoren, wegscheurende banden en de diversiteit aan locaties (benepen stadscentra versus wijdse plattelandschappen). inhoudelijk blijft hij in neutraal, visueel weet Need For Speed enkele keren het gaspedaal in te duwen en zullen naast de gamers ook de tuningliefhebbers enige bekoring voelen. als racefilm met een criminaliteitsrandje in zijn geheel echter komt hij toch nog wat paarden tekort om The Fast & The Furious ongerust te maken.

2,5/5

Een gedachte over “Need For Speed

 1. Heb me er wel redelijk mee vermaakt. Het haalt niet het nivo van de Fast & Furious films, maar kan een mooi begin van een nieuwe franchise zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s