22 Jump Street


“op de universiteit vertellen ze je niet dat het grootste gedeelte van de wet het leren tolereren van dwazen is.” _ Doris Lessing

twenty_two_jump_street_ver2meer van hetzelfde? het kan, als je het maar niet al te serieus neemt. we horen Ice Cube als politiechef zeggen dat men geluk had met de 21 Jump Street reboot en dat men nu het budget verdubbeld heeft om zo ook een dubbele winst op te strijken. men neemt daarom geen risico’s en geeft het publiek wat het wil: hetzelfde als de vorige keer. en daarom mogen de agentenbuddy’s Schmidt en Jenko nog eens naar school gaan, met promotie: geen high school meer voor hen, wel de universiteit. want ook daar is er een nieuwe drug in omloop gebracht die reeds het leven gekost heeft van een studente. opdracht voor de buddy’s: infiltrate the dealers, find the supplier. wat volgt twenty_two_jump_street_ver45is de ontgroening op unief: den doop, allerlei kotstreken uithalen, bier zuipen, kunstige poëzieavonden houden en American football. veel verschil met de eerste film is er dus niet en laat dat net de bedoeling zijn van de makers (het regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller die naast 21 Jump Street ook The Lego Movie maakten): laten we eens even Hollywood in zijn hemd zetten met hun wanboel aan sequels en andere vervolgen. 22 Jump Street is dus in de eerste plaats een parodie op de sequelgemakzucht. in de tweede plaats kan het duo Jonah Hill en Channing Tatum zichzelve parodiëren. ze zijn nog meertwenty_two_jump_street op elkaar ingespeeld, weten perfect hoe het publiek over hen denkt en dat gebruiken ze in hun spothumor (Tatum begint een vermakelijke acteur te worden die de fitnesskrachtballengrappen aandoet en niet nalaat een spottende verwijzing naar zijn filmrollen te maken met oa White House Down en Hill haalt zijn hulpeloze improvisaties boven terwijl hij van comediannieuwkomer Jillian Bell droogkomisch steken krijgt op zijn leeftijd, herkenbaar als generatiegenoot). let wel, meer van hetzelfde betekent ook dat de film niet weet tetwenty_two_jump_street_ver4 verrassen. tevens werkt de sequelparodie en zelfbewuste spot bij aanvang zeer aanstekelijk maar het herkauwen begint na een uur afgezaagd te voelen en moeten enkele humorpassages (Ice Cube die zijn woede bekoelt op een uitgebreid dinerbuffet bvb) de boel van enige saaiheid redden. gelukkig zijn de end credits zeer grappig (waaruit te verwachten valt dat er geen derde of is het 23ste Jump Street komt) zodat je eigenlijk vergeet dat het laatste half uur er gewoonweg teveel aan was. 22 Jump Street kent een sterke komische jumpstart die vervolgens kabbelend op dezelfde grappen eerder een gezapig herkauwgevoel heeft.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s