The Fault In Our Stars


fault_in_our_starsVanaf het eerste moment van de film merk je dat Hazel (Shailene Woodley) best wel kan leven met medicijnen nemen, naar de praatgroep gaan en alle andere ‘bijwerkingen’ van longkanker. In de praatgroep loopt ze Augustus Waters (Ansel Elgort) tegen het lijf, die als een bliksemslag haar korte leven verandert. De twee worden uiteraard verliefd en desondanks een zware ziekte jagen ze samen hun droom achterna: te weten komen hoe hun lievelingsboek ‘an imperial affliction’ eindigt.  Het verhaal gaat veel te snel vooruit. ‘The fault in our stars’ duurt een kleine 90 minuten. Hierin moet regisseur Josh Boone het volledige verhaal kunnen wringen en het lijkt volgens mij nogal krap te zitten. Dit heeft dan weer zijn effect op de geforceerde manier waarop de emoties overkomen. Josh Boone is niet echt bekend, tenzij om zijn romantische films. Dit past hier natuurlijk perfect, aangezien ‘The fault in our stars’ een delicate, romantische film is. Voor de mensen dfault_in_our_stars_ver2ie het boek ‘The Fault in our stars’ gelezen hebben, één goede raad: laat zeker een paar weken tussen het boek en het bekijken van de film. Het lijkt alsof het boek werd verknipt, alle goede dialogen eruit werden gehaald en deze dan als script werden gebruikt voor de film. Je zal alle zinnen synchroon kunnen meezeggen. Sommigen vinden dit fantastisch, een ware ‘verfilming’. Ik vind het vervelend en allesbehalve creatief. Bovendien zie je dat acteur Ansel Elgort waarschijnlijk ook datzelfde boek gelezen heeft. Het lijkt alsof hij niet goed weet hoe hij zijn karakter moet overbrengen. Het is ondertussen wel al duidelijk dat het boek moest worden nageleefd en de ene kan dat al wat beter dan de andere. Hoewel ik Ansel Elgort vrij houterig vind, ben ik toch van mening dat hij en Shailene Woodley goed bij elkaar passen. Het is ook leuk om naast deze nieuwkomers, die trouwens in de film ‘Divergent’ broer en zus spelen, ook bekendere gezichten te zien. Zo passerenfault_in_our_stars_ver3 Sam Trammell (True Blood) en Willem Dafoe (Spiderman) de revue. Laura Dern, hier de moeder van Hazel, speelt haar rol erg ‘fake’. Het komt heel onnatuurlijk en geforceerd over en dit is spijtig. Voor deze rol had men beter iemand anders gecast.  Begrijp me niet verkeerd, ik heb zeker en vast een paar tranen gelaten. ‘The fault in our stars’ is een mooie en aandoenlijke film met een prachtig scenario, maar dat krediet is eerder toe te schrijven aan het boek van John Green. Alles werd dan ook zonder schaamte klakkeloos overgenomen. De cast brengt het verhaal erg geforceerd naar voren, maar het acteerwerk van Shailene Woodley en Willem Dafoe maakt toch wel wat goed.

_ L. Berckmoes

Een gedachte over “The Fault In Our Stars

  1. Grappig om te lezen dat mensen films op hun eigen manier ervaren. Ik had dat gevoel dus totaal niet en ik vond Woodley en Elgort allebei fantastisch spelen. Ook Laura Dern vond ik het zeker goed doen en Willem Dafoe… tja, die man kan echt niets fout doen. Geweldige acteur. Goed geschreven recensie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s