Planes: Fire And Rescue


“je valt geen twee keer met hetzelfde vliegtuig.” _ José Arthur

planes_fire_and_rescue_ver2het ziet er niet zo goed uit voor de andere transportmiddelen. DisneyToon Studio’s, dat een zusterbedrijf is van Pixar, plant onder de vorm van spin-offs een heuse Cars world animatie-invasie. als de Planes films goed ontvangen worden, zullen er bijvoorbeeld ook nog boten en treinen volgen. werd de eersteling vorig jaar al bij de critici slecht ontvangen, de kassa rinkelde nog wel. met een ongeïnspireerd vervolg, matige animatie en flauwe humor sputteren reeds de motoren. onze racekampioen Dusty Crophopper heeft te maken met een sputterende versnellingsbak en bij het minst hij in het rood gaat, is de kans groot op een crash. Dusty gooit het rplanes_fire_and_rescue_ver3oer om en wil zich inzetten bij de Piston Peak brandweer die hevige bosbranden blussen. topper als racer, is hij nu een stagiairgroentje in de crew onder de hoede van reddingshelikopter Blade Ranger. heel klassiek wordt het patroon gevolgd waarbij Dusty onstuimig en koppig is, het beter weet dan de anderen en zijn eigen willetje doet om dan een lesje te leren dat de held uithangen er niet in bestaat stoer te doen. met zichzelf in het reine komende (nadat uiteraard de mentor een verhaal uit zijn eigen verleden heeft opgedisseld) en zijn collega’s leren te appreciëren (niet verrassend is er eenplanes_fire_and_rescue vrouwelijk vliegtuig dat een oogje heeft op Dusty) zal hij tot slot een onoverzienlijke bosbrand te lijve gaan waarbij cohesie de bovenhand haalt. ooit gaat er eens een moment komen dat ook de kleintjes dit stereotiepe verhaallijn beu worden. voor volwassenen is dat moment eigenlijk al gepasseerd en wanneer er geen parodieknipoogjes, film one-liners of spontane grapjes in voorkomen en wel ergerlijke popdeuntjes gaan zij hun kroost hier niet meer naar meenemen. Planes: Fire & Rescue kent een gebrek aan creatie en inspiratie en is negen maanden na de eerste Planes snel snel in elkaar geflanst om de schoolvakantie te halen. het vuur van Planes zal echter snel uitgeblust zijn.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s