Bad Neighbours


“mijn buren zijn gek op mijn pianospel. laatst gooiden ze mijn ruiten in om me beter te kunnen horen spelen.” _ L. Dawson

neighbors_ver2de haag die over hangt, de hond die ligt te bassen, de duiven die bij het overvliegen stront achter laten, te luid gepraat bij een late barbecue, spelende kinderen op straat, redenen genoeg om er een burenklacht van te maken, de politie er bij te halen en het uit te vechten bij het vredegerecht. burenruzie boven burenharmonie, konden we onze buren maar kiezen? dat bedenkt ook het kersverse ouderkoppel Mac en Kelly die in de villa naast hen de party gerenommeerde studentenvereniging Delta Psi Beta zien intrekken. o ja zeker, ze zijn ook jong geweest met rokende weedpijpen en zuipshotcompetities, dus ze begrijpen de feestdrang van praeses Teddy, ondervoorzitter Pete en hun compagnie maar nu hebben ze hun werk, hun baby Stella en hebben ze een deugddoende dut nodig om de volgende volwassen dag door te komen. wanneer ze na de zoveelste slapeloze nacht van feestgedruis de politie erbij halen, zit het hek op de neighbors_ver3dam en start een kat-en-muis spel tussen de twee generaties als zijnde een strijd om het straatleiderschap. regisseur Nicholas Stoller toonde met Forgetting Sarah Marshall dat hij met gecontroleerde over the top humor grappig uit de hoek kan komen maar met Get Him To The Greek wist hij dan weer de bal mis te slaan. kattenkwaad tussen twee generaties kon hem zuur opbreken maar de wijze waarop de buren elkanders leven zuur maken levert een reeks van geslaagde grappen op waarbij je toch nog eens weet te bulderlachen in de cinema. Seth Rogen is zijn droogkomische zelve die vaak aan het improviseren slaat en met Rose Byrne als vrouwelijke partner naast hem levert dat een heerlijk samenspel op dat typerend is voor de angst van jonge dertigers om gerekend te worden tot de volwassenen in de samenleving. hun studentenburen vormen alzo ook een aanval op hun identiteitscneighborsrisis. de dialoog over wie nu de beste Batman is (Michael Keaton of Christian Bale), is daar het doeltreffende bewijs van. zoals Rogen weet te duiden kunnen we enkel maar jaloers zijn op het lichaam van Zac Efron (in zwijm vallende vrouwelijke zuchten vullen de cinemazaal) maar toch weet deze knappe kop, samen met die van Dave Franco, de studentikoze grappen baas te blijven. ok, er vliegen al eens zelf gemaakte dildo’s in elkanders gezicht maar de parodie (hou eens een Robert De Niro party) en slapstick (de airbag grap verveelt niet) halen toch de bovenhand. Bad Neighbours is een Judd Apatow genrekomedie die de onderbroekenlol gecontroleerd houdt en komische grappentoestanden brengt over twee generaties die met elkander in de clinch gaan. geen slechte burenfilm.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s