Guardians Of The Galaxy


“de ruimte is helemaal niet zo ver weg. een uurtje met de wagen, als hij in die richting kon rijden.” _ Fred Hoyle

guardians_of_the_galaxy_ver2de ruimte is groot genoeg om plaats te bieden aan velerlei superhelden. Marvel heeft zijn bekendste reeds richting witte doek gestuurd met o.a. Thor, Iron Man, Spider-Man, X-Men, Captain America en wegens succes mochten zij al meerdere keren opdraven. ruimte en geld vrij om ook eens kans te geven aan minder bekende helden waarbij de studio het risico neemt om een minder bekende regisseur achter de camera te plaatsen (James Gunn doet enkel een belletje rinkelen met het amusante Slither uit 2006) en een minder bekende acteur in de leading rol te stoppen (Chris Pratt is misschien gekender als de echtgenoot van Anna Faris). akkoord, ook Vin Diesel en Bradley Cooper doen mee al blijft dit beperkt tot het verlenen van hun sguardians_of_the_galaxy_ver7tem waarbij Diesel een wandelende boom is met een beperkte vocabulaire en Cooper een kinetisch heen en weer springende wasbeer wiens verbale tussenkomsten voor de ene grappig zijn en voor de andere frustrerend. zij maken deel uit van de Guardians Of The Galaxy met daarnaast een groen uitslaande Zoe Saldana (net zoals bij Mystique vermindert een onnatuurlijke huidskleur het sex-appeal) en de kolossaal gespierde Dave Bautista (een fysiek gelijkaardige rol zoals in The Man With The Iron Fists). de eerste helft van de film spitst zich toe over hoe dit vijftal te samen komt: premiejager Peter Quill (Pratt) komt via een Indiana Jones avontuur in het bezit van een mguardians_of_the_galaxy_ver4ysterieuze bol, een hebbeding dat slechterik Ronan in bezit wil omwille van zijn destructieve planeetkrachten. om verschillende redenen kruisen Groot, Rocket Raccoon, Gamora en Drax The Destroyer het pad van Quill en wanneer duidelijk wordt wat de plannen zijn van Ronan met de bol spannen ze in de tweede helft van de film samen om de vernietiging van planeten tegen te gaan. in tegenstelling tot de andere helden nemen de guardians of the galaxy zich niet al te au serieux en het is met een mix van humor en ruimteavontuur dat Gunn zich wil onderscheiden. Pratt slaagt daar af en toe in, vooral wanneer hij begeleid guardians_of_the_galaxy_ver5wordt met de jaren zeventig muziek vanop zijn mix tape (bvb I Want You Back van Jackson 5, Cherry Bomb van The Runaways, Hooked On A Feeling van Blue Swede), maar de opmerkingen van Rocket Raccoon worden al gauw irritante one liners. hij en Groot zijn digitaal geperfectioneerd, niks op aan te merken, maar het is misschien net de menselijke kant dat deze twee karakters ontbreekt om hen geliefd te maken (wat ik bvb ook had met Dr. Manhattan in Watchmen). Gunn spitst zich hoofdzakelijk toe op de interactie tussen de guardians en vergeet daarbij de slechteriken voldoende aan bod te laten guardians_of_the_galaxy_ver6komen zodat ze nooit een overtuigende dreiging hebben. daarnaast zijn bijrollen van Glenn Close, John C. Reilly, Benicio del Toro en Michael Rooker haast betekenisloos geminimaliseerd (terwijl je met Rooker toch meer had kunnen aanvangen). de special effects worden groots opgevat met botsende ruimteschepen al hebben we dat beter ervaren in de recente Star Trek films. en nu we het toch over Star hebben: gans de film door had ik een sterk Sguardians_of_the_galaxytar Wars gevoel (die met Harrison Ford). positief is het nostalgische gevoel dat de film uitstraalt, negatief is het imitatiegehalte doorheen gans de film, alsof de galaxy van Han Solo dezelfde is als de galaxy van Peter Quill. Guardians Of The Galaxy doet het evenwel bijzonder goed aan de kassa (een sequel is al op komst), kent plezante reacties na afloop bij vele kijkers (er werd ook wat afgelachen tijdens de film) en kan zelfs rekenen op positieve recensies, objectieve redenen om de nevengalaxy van Marvel te ontdekken, voor mij hoeft die niet per se nog eens bewaakt te worden.

2/5

Een gedachte over “Guardians Of The Galaxy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s