Into The Storm


“als men ooit een vrouw tijdens de voorjaarsschoonmaak bezig heeft gezien, begrijpt men waarom wervelstormen vrouwelijke namen dragen.” _ Milton Berle

into_the_storm_ver4het moet al zo’n kwarteeuw geleden zijn dat onze wijk getroffen werd door een windhoos. het was overdag pikdonker, het huis daverde en als kleine uk was ik dicht tegen moeders benen geklemd. daken werden afgerukt, inboedels vernield, grasperken werden rommelplaatsen. een ravage. dergelijke sliert is evenwel povertjes voor stormjager Pete die met zijn stevige tank Titus het meer gemunt heeft op tornado’s. zijn documentaire en bijhorende financiering staat evenwel op een laag pitje wegens nog geen tornado gevat te hebben met zijn 24 camera’s waarmee de pantserwagen uitgerust is. het leidt al eens tot hoog oplopende discussies met meteologe Allison al meent ze nu een supercel in Silverton opgemerkt te hebben die een tornadofamilie zal baren. in dat stadje maakt vicedirecteur Gary zich op voor de proclamatie van zijn zesdejaars studenten. zijn ene zoon zal het gebeuren filmen, zijn andere zoon is de onverschilligheid van zijn vader (uiteraard is die een mistroostige weduwnaar) beu en trekt naar een vervallen fabriek om mee te werinto_the_storm_ver2ken aan een filmproject van zijn toekomstige vriendin Kaitlyn. gekwetter over werk en ontslag, gekibbel over school en vader-zoon relaties en een ontluikende romance in al zijn knullige onhandigheid. drie verhaallijnen, ook nog doorspekt met twee amateuristische broers die gekke stunts filmen voor hun youtube kanaal (het zou voor grappige momenten moeten zorgen) die inhoudelijk werkelijk niks om het lijf hebben, ook al omdat de hoofdpersonages van boetseerkarton zijn. Richard Armitage uit The Hobbit speelt één van de meest ergerlijke vaders, hoe verheugd je was wanneer Sarah Wayne Callies uit The Walking Dead werd geschreven, hoe pijnlijker het is om haar kloon weer te zien kwetteren met de hand voor haar mond en Max Deacon toont hoe iemand voor de eerste keer in een toneelles zijn emoties amateuristisch geforceerd in expressie brengt. alles wat ook maar met personages en dialoog te maken heeft en vooral via found footage gefilmd wordt, is destructief voor de film. en toch heb ik me in het tweede deel vermaakt want visueel stelt Steven Quale (Final Destination 5) niet teleur. geen geinto_the_stormzever over hoe groots de tornado is kunnen worden (de logica in de film is sowieso al ver te zoeken), hij is er gewoon en op bepaalde momenten voel je jezelf ook in de storm zoals de titel pretendeert. het spoor van vernieling dat getrokken wordt over steden en natuur maakt indruk, zware boeings 747 die met het plooienknarsend geluid van metaal vanop de tarmac de lucht in worden gezwierd is een mooi spektakel (ik zat wel wat te wachten op Jan De Bont’s rondvliegende koe) en de hevig bevende scène waarbij Pete en zijn Titus het verankeringsgevecht verliezen en vervolgens in het oog van de storm terecht komt, is zelfs een wow-moment waardig. inhoudelijk is Into The Storm een ramp van een film, inzake stormbeleving overstijgt het Twister.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s