Lucy


lucyLucy (Scarlett Johansson) moet ongewild een koffer afleveren bij een drugsbaron. Wanneer ze daarna plots wakker wordt in een hotelkamer wordt Lucy gedwongen om een nieuwe drug, die in haar buik werd geplaatst, te vervoeren naar Europa. Na een aanvaring met een handlanger van de drugsbaron komen de drugs vrij in haar lichaam en evolueert ze naar het punt waarop ze 100% van haar hersenen gebruikt.

‘Lucy’ heeft exact de juiste porties om een goede film te zijn. We zien actie, een beetje liefde, veel special effects en heel veel momenten waarop je een traan laat. Het is duidelijk dat het de bedoeling is om mensen trots te maken op wat de lucy_ver3mensheid heeft bereikt. Het wordt er praktisch ingestampt. Stukjes film waarbij de evolutie te zien is van waar we kwamen tot wat we nu bereikt hebben, maar ook laat de regisseur ons zien wat we zouden kunnen bereiken als ‘de mensheid minder zou willen bezitten, en meer zou willen evolueren’. En deze vragen blijven sluimeren.

Het is ook leuk om te zien dat er aan alle details is gedacht. Wanneer Lucy een koffertje opendoet, zie je dat haar nagellak afgeschilferd is en toch wel al een week op haar nagels moet zitten, net zoals dat in het echte leven vaak kan gebeuren. Details zoals deze zorgen ervoor dat je je kan identificeren met het personage Lucy.

Scarlett Johansson weet telkens weer te verralucy_ver4ssen. Het is fantastisch hoe ze zich kan inleven in al haar rollen. Ook hier gooit ze alles in de strijd om echt over te komen op het scherm. Op sommige momenten in de film denk je even ‘hmm, is dit niet een beetje raar?’, maar de film ‘Lucy’ gaat over nieuwe, onbekende dingen waar we niks vanaf weten en we weten dus ook niet hoe een persoon zou kunnen evolueren moest dit alles echt gebeuren. Scarlett Johansson weet dit toe te passen door haar eigen ding te doen en het werkt perfect.

We kennen regisseur Luc Besson van films als ‘Taken’ en ‘The family’. Dit is er aan te zien. ‘Lucy’ gaat immers ook lucy_ver2over achtervolgingen en heel veel actie. Daarbovenop heb je geen moment rust in je hoofd bij het bekijken van de film. Ook zit Lucy op een bepaald moment in een bureaustoel op Times Square, New York. Als je goed kijkt kan je op de achtergrond reclame zien voor de film ‘The family’. Luc Besson schuwt dus duidelijk geen extra reclame voor eigen werken.

Lucy heeft mij voor de volle 100% overtuigd. Je wordt volledig meegesleept in dit bizarre verhaal. Er is genoeg afwisseling tussen actie, gedachten en gevoelens. Ik geef de film dan ook een 16 op 20.

_ L. Berckmoes

Een gedachte over “Lucy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s