Cuban Fury


“op de dansvloer ben je net als in het leven zelf hoogstens zo goed als je partner.” _ Robin Marantz Henig

cuban_fury_ver11een geapprecieerde cameo niet te na gesproken (een goedkeurende blik met een vleugje jaloezie) doet Nick Frost zijn danspasjes zonder zijn comedycollega Simon Pegg (zie Shaun Of The Dead of Hot Fuzz). goed nieuws: je hebt geen Havana rum nodig om de Cubaanse furie te weerstaan. Bruce was onder de strenge en rechtvaardige hoede van dansleraar Ron een absoluut talent als salsadanser totdat een groepje pestkoppen besloten hem en zijn uitlachend glitterkostuum in elkaar te slagen. salsa is voor watjes besluit hij. twintig jaar later heeft de tand dcuban_fury_ver4es tijds er voor gezorgd dat hij als vrijgezel kampt met overgewicht niettegenstaande hij iedere dag met de fiets (en een iets te kleine valhelm) naar zijn saaie inruilbare werk bolt en de opdringerige kwinkslagen over zijn bolvormig figuur moet horen van egocollega Drew. beiden krijgen een nieuwe baas: Julia. Bruce ontdekt dat ze salsalessen volgt en vechtend tegen zijn demonen zoekt hij Ron op, trekt hij zijn salsaschoenen aan en wil hij met zijn ooit onweerstaanbare dansmoves Julia voor zich winncuban_fury_ver8en al heeft hij aan de verleidingsmanoeuvres van Drew een lastige concurrent. een dansfilm vol met clichés? het verhaal is inderdaad simplistisch maar Cuban Fury blijft steeds plezant om naar te kijken. de film voelt ook niet aan als een excuus om van de ene dansscène naar de andere te gaan alhoewel de sensueel bewegende Cubaanse dans en de opzwepende muziek zeer aanstekelijk alsook ontwapenend werkt (deze recensie wordt trouwens geschreven op de salsatonen van de socuban_fury_ver10undtrack). de salsa komt je dus niet de strot uit. ook met de romantiek wordt karig omgesprongen waardoor bepaalde dialogen hun effect niet missen: you took my breath away in there and I want it back. Frost forceert dus niet en laat de gang van zaken voor humor zorgen. daarom dat af en toe Chris O’Dowd als zelfverwaande loverboy en Kayvan Novak als nichterige salsa sidekick de platte grens overschrijden maar dan is er weer de betoverende glimlach van Rachida Jones (van de scuban_furyerie Parks and Recreation) om die hoeken af te ronden of de norse blik van Ian McShane om terug tot de essentie van de salsa te komen. Cuban Fury mist misschien die ene song of ultieme dansscène om verenigd te worden met een Footloose, Flashdance maar regisseur James Griffiths en vooral de lieflijk nuchtere en sympathie opwekkende Nick Frost zorgen ervoor dat Cuban Fury als een mix van Dirty Dancing en Blades Of Glory voor anderhalf uur salsaplezier vormen. giet de rumglaasjes nog eens vol!

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s