If I Stay


if_i_stayMia Halls vader zat ooit in een bandje en haar moeder was een groupie. Zelf is ze gek op klassieke muziek. Mia blijkt een natuurtalent te zijn als het gaat om cello spelen en ze wil dan ook toegelaten worden op een prestigieuze muziekschool. Op een dag leert ze Adam kennen en het is liefde op het eerste gezicht. Maar dan raken Mia en haar familie betrokken bij een ongeval. Mia zweeft tussen leven en dood wanneer ze tijdens een coma uit haar lichaam treedt en ze moet de zwaarste beslissing ooit nemen. Blijft ze vechten voor haar leven dat volledig is veranderd, of geeft ze voor altijd op?

if-i-stay-posterIf i stay’ moet wat op gang komen. Ik wist op voorhand dat het een drama-genre ging zijn en dus nam ik wat extra zakdoeken mee. Het was dus een beetje een anticlimax wanneer er na een half uur nog niets dramatisch was gebeurd. Pas naarmate het einde nadert begonnen de tranen te vloeien. Dat is te danken aan de manier waarop de film in elkaar is gestoken, en dan vooral met betrekking tot de chronologie van het verhaal. Terwijl Mia in een coma ligt zien we zowel het ziekenhuisgedeelte als de momenten die zich voor het auto-ongeluk afspeelden. Je voelt dus zowel de liefde en blijdschap tussen Adam en Mia alsIf-I-Stay-fanmade-poster-if-i-stay-36948084-492-750 het verdriet van haar vrienden en familie in het ziekenhuis. Het vloeit allemaal prachtig in elkaar en je merkt dat er veel tijd is gestoken in ‘If I stay’.

De film kan snel vergeleken worden met ‘The fault in our stars’. ‘If I stay’ is echter volwassener gebracht. Het lijkt allemaal zo echt en intens, en het is duidelijk dat er langer over is nagedacht.

if_i_stay3Regisseur R.J. Cutler heeft nog niet echt bekende films geregisseerd, maar maakte wel al documentaires en series zoals ‘The september issue’ en ‘Nashville’. Chloë Grace Moretz is een echte rijzende ster. Eerder was ze al te zien in onder andere ‘Kick-Ass’, ‘Carrie’ en ‘Dark shadows’ en sindsdien is haar acteerwerk enkel maar verbeterd.

‘If i stay’ is een drama waarin je jezelf even verliest. Beter en intenser dan ‘The fault in our stars’. De film verdient een 13 op 20.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s