Internationale jury 41ste Film Fest Gent


14 films dingen in Gent mee om gekroond te worden tot Beste Film of Beste Muziek/Sounddesign. een vijfkoppige jury van vijf verschillende nationaliteiten zal hierover het oordeel vellen. hieronder de filmkoppen:

  • Bret Easton Ellis

deze Amerikaanse auteur en scenarist zal tijdens het 41ste Film Fest Gent de internationale jury voorzitten. en nu begrijp ik waarom vorig jaar The Canyons vertoond werd op het 40ste Film Fest Gent. barslechte film van Paul Shrader met Lindsay Lohan in een Evarol maar door hem te vertonen plaveide men de weg voor de aanwezigheid van Bret Easton Ellis op deze editie. het is hen dus vergeven want Ellis blijft de schrijver van American Psycho (daarnaast zijn ook nog zijn debuutroman Less Than Zero, The Rules Of Attraction en The Informers verfilmd). artistiek directeur Patrick Duynslaegher over de keuze: “Bret Easton Ellis is niet alleen een van de belangrijkste en invloedrijkste hedendaagse Amerikaanse schrijvers, hij is ook een echte filmfanaat die kennelijk bijna dagelijks films verslindt, open staat voor alle soorten cinema, van Europese arthouse tot Hollywood blockbusters en die ook nog eens over alles wat hij ziet een onderbouwde opinie heeft en het niet schroomt om tegendraadse en provocerende standpunten in te nemen. wat hem een ideale voorzitter van een festivaljury maakt.

Bret-Easton-Ellis-006

  •  Sergei Loznitsa

een op verschillende filmfestivals gelauwerde Oekraïense fictie- en documentairemaker die in 2012 in Cannes de Fipresci-prijs won met The Fog (zijn nieuwe documentaire ‘Maïdan’, over de revolutie op het gelijknamige plein in Kiev, is ook te zien tijdens Film Fest Gent).

Sergei Loznitsa

  • Dana Linssen

Nederlands filmrecensent van NRC Handelsblad en hoofdredacteur van de Filmkrant. ze nam in 2009 de Louis Hartlooper Prijs voor Film-journalistiek in ontvangst.

Dana Linssen

  •  Héloïse Godet

Franse actrice en producer die zowel actief is in de theater-, (kort)film- en televisiewereld. op het 41ste Film Fest Gent te zien in Adieu Au Langage van Jean-Luc Godard

Héloïse Godet

  •  Patrice Toye

na diverse kortfilms won Patrice Toye met haar eerste langspeelfilm ‘Rosie’ (1998) meteen verschillende internationale prijzen. ook haar daaropvolgende films, ‘Nowhere an’ (2008) en ‘Little Black Spiders’ (2012) vielen in de prijzen in het internationale filmcircuit.

Patrice Toye

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s