Fear Fest op Film Fest


het 41ste Film Fest Gent organiseert een mini BIFFFje met hun Fear Fest Parcours en belooft een flinke huiver-en thrillerportie op deze festivaleditie, met veel zombies, weerwolven, psycho’s, body horror en doomsdayvisioenen. films die je niet alleen de stuipen op het lijf jagen maar ook subversief en maatschappijkritisch zijn. gedurfd is de Suspiriatopper Suspiria van Dario Argento die niet alleen om zijn visuele art deco klasse werd gekozen maar ook of vooral omwille van de gezwollen elektronische score van Goblin die eigenlijk al gemaakt werd nog voor Argento in productie ging met de film. op 18 oktober brengt een nieuw samengestelde Goblin (met wel nog steeds opperhoofd en keyboardspeler Claudio Simonetti) een unieke live uitvoering van deze legendarische soundtrack bij een al even legendarische film. na de filmvoorstelling is er in het Vooruitcafé nog een DJ set van Spencer Hickman, beter bekend als de man achter het soundtrack-reissue-label Death Waltz, verantwoordelijk voor het heruitbrengen van iconische horror soundtracks van onder andere John Carpenter, Dario Argento, Lucio Fulci en William Lustig.

tevens bevat het Fear Fest Parcours een sneak van de Belgische première van een langverwachte horrorfilm. ik gok op Welp van Jonas Govaerts dat vorige maand werd geselecteerd voor het prestigieuze Internationale Filmfestival van Toronto en waarin een jonge scoutsgroep wordt opgejaagd in een Ardennees bos. hier alvast de trailer:

de andere zeven films behorende tot het Fear Fest Parcours waarbij vooral de gebroeders Spierig (Daybreakers) een belletje doen rinkelen:

1. Dark Touch – Marina de Van – France/Ireland/Sweden 2013

Dark Touch

2. Doc of the Dead – Alexandre O. Philippe – USA 2014

Doc of the Dead

3. Miss Zombie – Sabu – Japan 2013

Miss Zombie

4. Open Windows – Nacho Vigalondo – France/Spain/USA 2014

Open Windows

5. Predestination – Michael & Peter Spierig – Australia 2014

predestination

6. These Final Hours – Zak Hilditch – Australia 2013

these_final_hours

7. When Animals Dream – Jonas Alexander Arnby – Denmark 2014

When Animals Dream

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s