Festival International du Film Francophone de Namur


FIFFNamur-Noir_largeop het moment dat de rode lopers in Gent worden uitgerold voor het aanstormende Film Fest, worden ze in Namen alweer opgerold. sinds 1986 wordt daar het Festival International du Film Francophone de Namur (FIFF Namur) georganiseerd. op 10 oktober werden voor de 29ste keer de prijzen uitgedeeld. 79 langspeelfilms en 77 kortfilms werden gedurende acht dagen vertoond.

Timbuktude Bayard d’Or voor beste film ging naar de Frans-Mauritaanse film Timbuktu van regisseur Abderrahmane Sissako  die met coscenarist Kessen Tall tevens de prijs voor beste scenario in de wacht sleepte.

Mommy, de film van Xavier Dolan die momenteel te zien in de bioscoop, ging met drie prijzen aan de haal: de Bayard d’Or voor beste acteur ging naar Antoine-Olivier Pilon terwijl het vrouwelijke duo Anne Dorval en Suzanne Clément de Bayard d’Or voor beste actrice kregen. Mommyde film krijg ook de prijs voor de beste cinematografie.

de prijs voor het beste debuut ging naar Kaouther Ben Hania met Le Challat De Tunis terwijl Examen d’Etat van Dieudo Hamadi de speciale juryprijs kreeg. Twaage van Cédric Ido kreeg de Bayard d’Or voor beste kortfilm.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s