Violet


violethet is druk geweest voor Nicolas Karakatsanis. de Belg verzorgde de fotografie in The Drop, The Loft en Welp, de Vlaamse horrorfilm die binnenkort in de zalen komt (na gelauwerd te zijn op enkele festivals) en dus ook in Violet de debuutfilm van Bas Devos. het grote contrast met de eerste drie films is dat Violet buiten de festivals geen potten zal breken, daarvoor is hij te artificieel. in een winkelcentrum wordt Jesse en zijn vriend agressief benaderd door een ander duo. zijn vriend verweert zich en raakt in de steekschermutselingen dodelijk verwond. Jesse keek rillend vanop de achtergrond toe. wat volgt is een poging hoe met dit drama en trauma om te gaan, zowel wat er in zijn gedachten omgaat als wat de omgeving van hem denkt over het gebeuren. geen slecht uitgangspunt maar Devos had het beter tot een kortfilm van twintig minuten gehouden. de beelden zijn talrijk waarbij de camera tergend lang blijft stilstaan (sterk staaltje van statische cinema) zelfs lang nadat een betekenisvolle gebeurtenis er zich in afspeelde. die lange shots worden op den duur niks zeggends meer terwijl ze ook nog eens afgebroken worden met experimentele niets verklaarbare en wazige beelden. af en toe worden er herinneringen opgeroepen aan Paranoid Park van Gus Van Sant maar dan in een extreme artistieke vorm. Violet is een kleur aan de rand van het spectrum, als film bengelt hij ook aan de rand.

1,5/5

2 gedachten over “Violet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s