Eau Zoo


Eau zooEau Zoo verwijst, vermoed ik althans, naar het eiland waar de bewoners vastgeroest op wonen en een enorme angst hebben voor hetgeen van het vasteland komt. door het eiland gek geworden, laten ze hun kinderen in een magazijn tezamen overnachten en overdag maken ze voorbereiding voor de dag dat er een invasie komt. zo wordt Martin door zijn vader in allerlei situaties vastgemaakt of opgesloten waar hij dan zichzelf uit moet zien te redden. de kinderen trachten aan deze bedrieglijke ouderlijke wereld te ontsnappen door ’s nachts zelf een gemeenschap na te bootsen maar de echte ontsnapping, hetgeen de vriendin van Martin wilt, is het eiland achter zich laten. de bedoelingen van regisseuse Emilie Verhamme zijn onduidelijk: waarom zijn de ouders op het eiland zo achterdochtig geworden, waarom worden de kinderen ’s nachts opgesloten om te slapen, waarom is het voor hen dan toch zo gemakkelijk om te ontsnappen en naar het strandgedeelte te gaan, waarom komen de ouders daar nooit op uit, er is niemand die daar werkt op het eiland, van wat leeft men dan, enz. teveel vragen in een te strakke regie waarbij regelmatig de camera zonder reden plotseling inzoomt. Eau Zoo (dat Plato, Salinger en Nietzsche als inspiratiebronnen zou hebben) behoort tot de tien Belgische producties op dit Film Fest. het is goed dat VAF nieuwe regisseurs (zoals ook Bas Devos met Violet) een kans wil geven maar ze moeten evengoed beseffen dat deze films geen enkele return of investment zullen hebben want ze bieden geen ruimte voor een groot kijkpubliek.

1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s