N: The Madness Of Reason


N-The Madness Of ReasonRaymond Borremans was een Franse éénmansmuzikant die in 1929 Europa achter zich liet en naar Afrika vertrok. met de banjo in de hand trok hij door Noord-, West- en equatoriaal Afrika om zijn cultuur te verleggen naar het projecteren van films aan de lokale bevolking. hij geraakt meer en meer in de ban van Frans-West-Afrika zodat hij naast het collecteren van vlinders start met een heuse encyclopedie/bibliografie over o.a. Ivoorkust, Senegal, Mali en Burkina Faso. Borremans stierf in 1988 wanneer hij tot de letter N was geraakt. in The Madness Of Reason volgen we het verhaal van zijn ongewone alles te definiëren obsessie, dit door de ogen van zijn ronddolende ziel op de plekken waar Borremans geleefd heeft en ook doorheen de tijd zoals Afrika geëvolueerd is. eigenlijk is het Borremans die terug kijkt op zijn eigen leven (herinneringen en momenten van spijt) wat hij er van gemaakt heeft, zonder dat het een biopic wordt, en regisseur Peter Krüger maakt er een spirituele ontdekkingstocht van waarbij het op sommige momenten de filosofische of inheemse of meditatie toer op gaat. alleszins zoals Borremans het zelf wou, ver weg van (of net in confrontatie met) de westerse wereld. Krüger laat ons dan ook genieten van de landschappen die spijtig vergezeld worden van een nogal zenuwachtige soundtrack van Walter Hus. N: The Madness Of Reason blijft een loutere festivalfilm gericht op geïnteresseerden van de Frans-West-Afrikaanse cultuur.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s