Jauja


iJaujan de wedstrijd om de traagste film van het Film Fest zal er geen concurrentie zijn met Jauja, een door Viggo Mortensen geproduceerde film waarin hij zelf ook de hoofdrol opneemt (en ook nog de soundtrack verzorgt). hij is een Deens kapitein die gestationeerd is in Patagonia, Argentinië. qua actie aan het front beperkt het zich tot het kijken naar de desolate landschappen, een omgeving waar zijn dochter het niet van moet hebben en ze trekt er op uit met een jonge soldaat. de kapitein start zijn zoektocht doorheen de doodse landschappen van Patagonië waar je in de verste verte geen levende ziel ziet of het zou een inboorling moeten zijn die uit de struiken komt gekropen. de Argentijnse regisseur Lisandro Alonso staat erom bekend eindeloze shots te schieten en ook nu zie je talrijke keren Mortensen op zijn paard of te voet door het beeld paraderen tot het einde van de horizon en wanneer hij weg is, blijft de camera nog steeds halsstarrig hetzelfde beeld uitzenden. mooie blik op de landschappen maar in een film die wat westernneigingen heeft, verwacht je toch dat het iet of wat vooruit gaat. niks van in Jauja, van de ene minimalistische landschapsuiteenzetting (het camerakader is trouwens in een bizarre keuze vierkantig waardoor je niet echt een wijds gevoel krijgt) over de andere dialoogloze lange beelduitvoering waarin hoegenaamd niks gebeurt. jaja, prima film om tijdens een festivaldag een napje te nemen.

1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s