Predestination


predestinationvijf jaar nadat de Spierig broeders (Michael en Peter zijn tweelingbroers) met Ethan Hawke samenwerkten in hun voor het grote publiek doorbraakfilm Daybreakers, schakelen ze met dezelfde protagonist nog een versnelling hoger. Predestination gaat verder op het tijdreizenelan van Looper en is interessant in zijn universumopzet en merkwaardig waterdicht in zijn uitvoering. Hawke is een temporal agent die in de tijd reist om criminelen af te stoppen nog voor ze hun slag slaan al wil het maar niet lukken met de nuclear bomber. in een nieuwe tijdreispoging is hij barman en krijgt hij een bizar individu aan zijn toog. in ruil voor een fles fijne bourbon doet die een hoogst eigenaardig verhaal waar hij aanvankelijk een zij was (alhoewel dit zeer gemakkelijk de mist in kon gaan, vertelt en brengt Sarah Snook het verhaal op zo’n manier dat je alleen maar geïnteresseerd verder de plot wilt ontginnen) en uiteindelijk een link blijkt te hebben predestination2met de barman/temporal agent. de plot verder uit de doeken doen zou een zonde zijn voor de tijdreis die je krijgt voorgeschoteld waar de jaren veertig tot negentig in zijn decoraandacht, haartooi en kleurkeuzes de revue passeren. als Looper vorig jaar een succes was, moet Predestination minstens ook de kans krijgen voor een bioscooprelease. als science fiction film behoort hij tot de beste films van het afgelopen decennium maar weet het ook perfect te combineren met stijlvolle shoot out actie, effectieve thrillerelementen, een alternatieve coming of age insteek en zelfs een hoogst eigenaardige tijdreisromance. de film past dus niet in één hokje en weet in de verschillende te excelleren. één bestemming voor een wervelende film: Predestination.

4,5/5

Een gedachte over “Predestination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s