Beste Film op 41ste Film Fest Gent: Gente De Bien


Gente de bienDe internationale jury van Film Fest Gent onder leiding van voorzitter Bret Easton Ellis (met daarnaast ook nog Héloïse Godet, Patrice Toye, Dana Linssen en Sergei Loznitsa), maakte op woensdag 22 oktober de winnaars bekend in de verschillende competities van Film Fest Gent. ‘Gente de bien’ van Franco Lolli heeft de Grote Prijs voor Beste Film gewonnen. Deze prijs heeft een totale waarde van 43.500 euro. Het gaat om een cash distributiepremie ter ondersteuning van de release van de film in Vlaanderen en Brussel (in minimum vijf zalen) t.w.v. €20.000 en een media return ter waarde van €23.500. De motivatie van de jury: “De Grote Prijs gaat naar een existentialistisch verhaal over het feit dat medeleven en goede wil ons niet altijd kunnen redden”.

violetDe Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek ging naar Bas Devos’ ‘Violet‘ met muziek van Boris Debackere. Deze prijs heeft een totale waarde van €21.500. Het gaat om een cash distributiepremie ter ondersteuning van de release van de film in Vlaanderen en Brussel (in minimum vijf zalen) t.w.v. €10.000 en een mediareturn ter waarde van 11.500 euro. De motivatie van de jury: “Voor de inventieve soundscape die perfect de rijkdom van het beeld weerspiegeld”.

JaujaVerder kreeg ‘Jauja‘ van Lisandro Alonso een Special Mention van de jury. De motivatie van de jury: “Voor een metafysische en mythologische reis in het landschap en in het radarwerk van de geest”.

De Port of Ghent en Canvas Publieksprijs worden maandag 27 oktober bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s