Cold In July


ecold_in_julyen film waarbij het genre nogal eens weet te veranderen en waarbij Michael C. Hall zijn Dexter personage achter zich laat en evolueert van een voorzichtige angsthaas naar een machoman die ver wil gaan om zijn gezin te redden. Oost Texas, 1989, Richard Dane wordt in de loop van de nacht wakker door inbraakgeluiden in de living. met knikkende knieën laadt hij zijn revolver en door een ongelukkig toeval knalt hij de hersenen van de inbreker over zijn salon. de politie maakt er niet veel spel van: de goede heeft het bij het rechte eind wat echter zonder de vader van het slachtoffer gerekend is die fijntjes Dane en zijncold_in_july_ver3 gezin bedreigd. de politie springt op de kap en wil maar al te graag deze ex-gedetineerde vatten. iets te opzichtelijk vindt Dane die verder op onderzoek gaat naar de waarheid en in duistere zaakjes komt. wat start als een kat en muisspel tussen Michael C. Hall en een stugnijdige Sam Shepard evolueert naar een FBI-zaak met een snuff movie reukje waarbij het duo de hulp inroept van privédetective Jim (Don Johnson met cowboyhoed en Texaans hemdje is in goeie doen) en mondt uit in een machowraakactie waar alleen maar plaats is voor mannen met ballen aancold_in_july_ver2 hun lijf. doorheen de plot bewaakt regisseur Jim Mickle zorgvuldig de tijdsgeest (waar is de tijd van de videotheken en de bijhorende videorecorder, een primitieve draagbare telefoon met minimale ontvangst en cadillacs die alleen maar langer werden gemaakt) en weet hij door de genrewisseling sympathie te creëren met onze machostereotypen (met een Texaanse kledingdracht): de brave huisvader die een long rider wordt, een zwijgzame oorlogsveteraan en een zijn neus in vuile zaakjes stekende privédetective. Michael C. Hall, Sam Shepard en Don Johnson zijn empathie creërende rechtvaardige machokerels die de waarheid met geweld willen onthullen.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s