41ste Film Fest Gent: winnaar Explore Zone


De vijfkoppige Explore Zone jury, samengesteld uit jongeren tussen 18 en 26 jaar, volgden een Explore Zone parcours, een selectie films voor en door jongeren. Aan het einde van de rit reikte de jury de Explore Award uit aan ‘The Tribe’, waarmee de film een gratis mediacampagne krijgt in De Morgen en op Studio Brussel. Zo krijgt de winnende film een duwtje in de rug bij de release.

De Explore Zone Jury aan het woord over ‘The Tribe’:

The TribeDe film die dit jaar de Explore Zone Award verdient is een compromisloze film.
Wars van elk economisch perspectief, weigert deze film de schoonheid van cinemate verraden, maar geeft haar een paar rake klappen in het gezicht. Schoonheid is een vermomming van het verval en ‘The Tribe’ weet het verval van het omhooggevallen dier dat mens heet te omcirkelen in een tegendraadse choreografie van geweld, prostitutie, een abortus en de eenzaamheid waartoe wij allemaal veroordeeld zijn. ‘The Tribe’ is een frustrerende film. U zal hen haten of verafschuwen. Zij die deze hellentocht uitzitten, zullen alle hoop laten varen, maar paradoxalewijs moeten we hoop halen uit het feit dat een omhooggevallen beest als de mens hiertoe in staat is. ‘The Tribe’ is zonder meer een meesterwerk. Meer onsterfelijkheid is de mens niet gegund.

Daarbij kregen de films ‘That Lovely Girl’ en ‘Reality’ een eervolle vermelding.

De Explore Zone aan het woord over de actrice Mayaan Turjeman in ‘That Lovely Girl’:

Mayaan Turjeman zet een onwaarschijnlijk krachtige vertolking neer. De pijnlijke waarachtigheid waarmee ze haar debuutrol naar het witte doek vertaalt, heeft ons omvergeblazen en kan niemand onberoerd laten.

De Explore Zone aan het woord over ‘Reality’:

De eervolle vermelding gaat naar een absurde surrealistische prent die het medium film binnenstebuiten draait en door middel van een clever scenario het publiek een zeldzame kijkervaring serveert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s