Sin City: A Dame to Kill For


sin_city_a_dame_to_kill_for_ver13Johnny wil senator Roark overtreffen en wil dit doen door te pokeren wat voor hem uitdraait op een waar fiasco. Johnny is echter niet de enige die een ei te pellen heeft met de senator. Nancy, een danseres, wil wraak voor de dood van haar geliefde, Hartigan. Ze krijgt hulp van Marv, een potige man die iedereen aankan. Marv moet ook Dwight helpen. Deze wil Ava, een dame in nood en tevens zijn ex, redden van haar man die haar naar eigen zeggen mishandelt.

sin_city_a_dame_to_kill_for_ver8De verschillende verhalen gaan naadloos in elkaar over. Wanneer je verwacht dat de film aan zijn einde is gekomen, begint er weer een ander hoofdstuk. Dit stoort helemaal niet, want de verschillende verhalen blijven spannend en zijn gelinkt aan elkaar. Sin City is een wrede stad, dus verbaast het niet wanneer er eens een oog wordt uitgerukt. Dit geweld wordt echter minder wreed doordat bloed wit kleurt bij onbelangrijke personages. Er bestaat een perfect contrast tussen geweld tegenover belangrijke spelers met vesin_city_a_dame_to_kill_for_ver7el kleur en onbekenden in zwart-wit. Sin City kan je namelijk herkennen aan de zwart-witkleuren. Bij belangrijke spelers wordt steeds iets geaccentueerd, zoals bijvoorbeeld groene ogen of een blauwe jas.

Regisseurs Frank Miller en Robert Rodriguez zijn geen onbekenden in de filmwereld. Miller werkte mee aan ‘300’ en Rodriguez kennen we als regisseur van onder andere ‘Machete kills’. Het verrast dus niet dat Sin City een speciale stijl heeft.

sin_city_a_dame_to_kill_for_ver9Twee acteurs springen in het oog. Eva Green speelt mee in onder andere ‘Casino Royal’, ‘300: rise of an empire’ en ‘The golden compass’. Wanneer Green in een film meespeelt, leeft ze zich volledig in. Ze wordt een met haar rol. Hier is dat de aantrekkelijke maar gevaarlijke Ava. Het is ongelooflijk om Eva Green telkens weer te zien acteren met zoveel overgave.  De tweede acteur die weet te bekoren is Joseph Gordon Levitt. Toen de rol van ‘Johnny’ werd afgeslagen door Johnny Depp, liet Gsin_city_a_dame_to_kill_for_ver10ordon-Levitt een aantal andere films schieten en ging voor Sin City. We kennen de 33-jarige acteur door zijn rollen in onder andere ‘Don Jon’ en ‘Inception’.

Andere bekende acteurs die in Sin City meedoen zijn onder andere Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke en Josh Brolin. Alsof dat nog niet weet te bekoren kreeg zelfs Lady Gaga een rolletje als serveerster Bertha.

Sin City bevat een sterrencast, een mooie verhaallijn en een grafisch spektakel. Sin City krijgt een 14 op 20.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s