The Maze Runner


maze_runner_ver2Een jongen ontwaakt zonder herinneringen op een zeer mysterieuze plaats. Hij leert al snel dat zijn naam Thomas is en dat de muren rondom zijn nieuwe verblijfplaats eigenlijk deel uitmaken van een doolhof. Met veel opofferingen proberen Thomas en de andere jongens waarbij hij terecht is gekomen een uitweg te vinden. Maar dat is buiten de beheerders van het doolhof gerekend.

Ik keek erg uit naar ‘The maze runner’. Het is een vmaze_runner_ver3erfilming van een boek waarmee je vele kanten kan opgaan en dat verwachtte ik dan ook. De teksten lijken me iets te gemaakt. Wanneer je een film kijkt, moet je elk moment geloven en dat geloof is niet altijd even sterk bij deze film. Op meerdere momenten is het verhaal zelfs ongelooflijk cliché. De ‘verrassingseffecten’ zijn bijgevolg niet altijd even sterk. De special effects daarentegen zijn zeer geloofwaardig. maze_runner_ver13Wanneer je in de cinemazaal naar het grote scherm opkijkt lijkt het alsof je zelf binnen de muren van het doolhof gevangen zit.  Ik denk dat we kunnen zeggen dat regisseur Wes Ball zichzelf bewezen heeft. Hij heeft nog geen bekende films op zijn repertoire staan en het is duidelijk dat we nog veel zullen horen van deze 29-jarige beginnende regisseur.

maze_runner_ver12De cast bestaat uit acteurs die langzamerhand toch wel wat van acteren beginnen te kennen. Hoofdrolspeler Dylan O’Brien kennen we van de populaire serie ‘Teen wolf’. Voor veel gezichtsuitdrukkingen in ‘The maze runner’ ging hij daar dan ook de mosterd halen. Het kan aan het script liggen, maar op sommige momenten lijken zijn uitspraken zeer gespeeld en overdreven geacteerd. Ook dat komt naar mijn mening door zijn eerdere serie, waarin hij al sinds 2011 een hoofdrol heeft. Een ander bekend gezicht is Will Poulter, die maze_runneronlangs meedeed in de komedie ‘We’re the Millers’. Hoewel hij in die film eerder een ‘seut’ speelde, mocht hij in ‘The maze runner’ de stoere pester in zich boven halen. Aml Ameen (‘The butler’) en Thomas Brodie-Sangster (‘Game of thrones’, ‘Nanny Mcphee’, ‘Love actually’ ) verrasten beiden aangenaam. Het is een goede cast met zowel bekende als minder bekende acteurs die al bij al het verhaal goed kunnen neerzetten.

Er is zeer goed nagedacht over de cast, maar net iets minder over het script.  Ik geef ‘The maze runner’ een 13 op 20.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s