Interstellar


interstellar_ver2Wanneer Cooper merkt dat de aarde zal vergaan, stelt hij zich kandidaat om de ruimte in gestuurd te worden. Zijn opdracht daar is om samen met zijn team leefbare planeten te vinden waarop de mensheid kan voortleven. Jaren geleden vertrokken andere astronauten door een wormgat op zoek naar deze planeten en stuurden een signaal uit wanneer de planeet leefbaar was. Maar tijd in de ruimte verschilt erg van de tijd op aarde en Cooper vreest of hij zijn kinderen ooit nog zal terugzien.

Het begin van Interstellar is erg geloofwaardig. Een familie winterstellar_ver4oont op een rustige boerderij waar af en toe een hevige stofwolk passeert. Verder in de film zien we hemellichamen die de mensheid nog niet eens ontdekt heeft en die dus onmogelijk te filmen zijn. Maar doordat het begin zo geloofwaardig is, is het moeilijk om de rest van de film niet te geloven. De beelden zijn ongelooflijk realistisch en overdonderend. Wanneer de shuttle langs Saturnus zweeft, zie je hoe enorm dit hemellichaam is tegenover de mensen in de shuttle. De regisseur weet wanneer er geluid aanwezig moet zijn. Na onder andere de film ‘Gravity’ weten we allemaal dat er in de ruimte geen geluid kan zijn. Wanneer het nodig is, speelt er bombastische muziek en dit draagt bij aan de spanning van ‘Interstellar’. De drie uur durende film heinterstellar_ver5eft soms wel saaiere momenten, maar deze zijn wel gevuld met prachtige beelden van planeten en ruimtelichamen.

De cast bestaat uit bekende en ervaren acteurs. Het is leuk dat sommige bekende acteurs zoals Michael Cane en Matt Damon een iets kleinere rol hebben, terwijl je dit helemaal niet zou verwachten. Matthew McConnaughey en Anne Hathaway stelen de show, hoewel de minder bekende Jessica Chastain (‘Zero dark thirty’, ‘The help’) en haar ‘jongere iinterstellark’ Mackenzie Foy (‘The conjuring’, ‘Twilight’) hun mannetje staan naast al deze grote namen.

Het is erg duidelijk wie de regisseur van deze film is. Het raadsel dat pas helemaal aan het einde van Interstellar wordt opgelost en de adembenemende speciale effecten en landschappen verraden Christopher Nolan na films als ‘Inception’ en ‘Batman’

Interstellar is een pakkende film met prachtige landschappen en special effects en met een nauwkeurig uitgekozen en bekende cast. De film krijgt een 15 op 20.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s