Teenage Mutant Ninja Turtles


teenage_mutant_ninja_turtles_ver15De beginnende journaliste April O’Neil is op zoek naar een verhaal om haar carrière op gang te brengen. Wanneer ze stiekem een beruchte bende filmt wordt deze onderschept door vreemde figuren, die later schildpadden blijken te zijn. Deze schildpadden werden ontwikkeld door de vader van April die stierf bij een brand in zijn laboratorium. Samen met de teenage mutant ninja turtles kan April de beruchte bende stoppen. Maar de toenmalige collega van aprils vader heeft andere plannen.

In het begin van de film probeert de regisseur het beeld grafisch zo krachtig mogelijk te maken. De rest van de film is in dit opzicht een pak minder. De verhaallijn lijkt eerder afgeteenage_mutant_ninja_turtles_ver17zaagd, cliché en zelfs een beetje overdreven. Na pakweg 5 minuten komen de schildpadden in het verhaal, maar pas na 20 minuten zien we hun gezicht voor het eerst. Dit effect is naar mijn mening overbodig. De actie bouwt op. In het begin zijn de gevechten vrij flauw maar net als de rest van de film worden ze alsmaar beter naar het einde toe. De humor is zoals de humor moet zijn bij de ninja turtles: goed.

De regisseur is Jonathan Liebesman die bekend is als regisseur van films zoals ‘Wrath of the titans’ en ‘The texas chainsaw massacre’. Ik moet zeggen dat ‘Teenage mutant ninja turtles’ dan toch een van zijn mindere films is.

Megan Fox is het gewoon om te acteren in films meteenage_mutant_ninja_turtles_ver14t onrealistische tegenspelers, zoals de Transformer-films. Haar acteerwerk in deze film is echter veel beter. Een ander bekend gezicht is Will Arnett. Hij is bekend van films zoals ‘When in Rome’ en ‘Men in black 3’. Arnett speelt zijn toch wel humoristische personage erg realistisch. Ik denk dat iedereen verrast is wanneer plots Whoopi Goldberg op het scherm verschijnt voor een vrij kleine rol in deze film.

Teenage mutant ninja turtles is een grappige film maar is zeker niet van hoog niveau. Deze film verdient een 7 op 20.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s