Good People


“sommige huizen zitten dikker onder de hypotheken dan onder de verf.” _ George Ade

good_people_ver2de goede mensen in de film zijn Anna en Tom, een koppel uit Amerika dat met de dood van Toms tante een groot herenhuis heeft geërfd in een buitenwijk van Londen. er is echter zoveel opknapwerk aan nodig waardoor op het einde van de maand de hypotheek nauwelijks kan afbetaald worden. het samenzijn kent een bijkomende spanning wanneer blijkt dat Anna na een zoveelste poging niet zwanger raakt. daarbovenop treffen ze hun onderbuur in de kelder (aan wie ze uit geldnood verhuren) dood aan. weg huur. maar dan, bij het oprgood_people_ver4uimen van de kelder vinden ze een tas met 200.000 pond. en zie dat lachen naar hen. aanvankelijk trouw aan hun goede inborst stockeren ze het geld in afwachting dat er iemand om komt en wanneer na twee weken nog niemand is geweest en opnieuw de huurhypotheek moet afbetaald worden, besluiten ze het geld aan te spreken: we zijn al gans ons leven goede mensen geweest, en hoever heeft het ons gebracht? op zich een interegood_peoplessant moreel dilemma om de kijker te laten exploreren wat die in zo’n geval zou doen maar wanneer ons koppel plots vanuit drie hoeken kapers krijgt (Tom Wilkinson als een in wroeging zijnde rechercheur, Sam Spruell als eigenaar van het geld dat hij bij een gewapende overval heeft gestolen en Omar Sy als kalme maar eergebonden en vastberaden zakenman van wie het geld gestolen werd) verwatert de film naar een Home Alone voor volwassenen: steek eens wat boobytraps in je huis en de bgood_people_ver3oeven trappen gegarandeerd op een nagel. een Jason Statham kan dergelijk flutclichéverhaal nog omtoveren naar een onderhoudende actiefilm met ballen maar James Franco en Kate Hudson tonen op geen enkel moment geïnteresseerd te zijn in de film en haspelen hun dialogen af met valium in de ogen. regisseur Henrik Ruben Genz (enkel episodes van The Killing en Borgen gemaakt) brengt nooit tempo in de film en maakt het allemaal veel te voorspelbaar waardoor Good People een fameuze ontgoocheling is. enkele goede mensen in de film maken duidelijk geen goede film.

1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s