Jessabelle


“we zullen een schaduw op je laten vallen die niet onderscheiden kan worden van het noodlot.” _ legende van Haïti

jessabellena Annabelle maken we dit jaar ook nog kennis met Jessabelle. geen pop maar een roodharige poppemie die dat koosnaampje heeft. Jessie Laurent verliest bij een auto-ongeluk haar vriend, haar ongeboren baby en zelf zal ze de eerste maanden niet uit een rolstoel geraken. omdat ze niet voor zichzelf kan zorgen moet ze uit noodzaak een beroep doen op haar vaak dronken vader met wie ze jaren geleden alle contact heeft verbroken welke je merkt aan hun stille sociale interactie. ze kan logeren in de slaapkamer van haar moeder die overleed niet lang na haar geboorte. zo cliché de omgeving is: een groots huis in een ver afgelegen verwilderd bos dat enkel te bereiken is via verharde moeraswegjes, zo cliché is de horroropbouw: de eerste nacht dat Jessie haar ogen probeert toe te doen, kruipt er een zwartharige meisje in haar rolstoel; de volgende nacht benadert die al het bed, de voljessabelle3gende dag kleurt het badwater zwart en wanneer Jessie videocassetten terug vindt (om het Ring gevoel compleet te maken), waarin haar zwangere moeder tarotkaarten legt en haar een verschrikkelijke dood voorspelt, maakt de geest zich kenbaar die graag trappen laat kraken en op plafonds klopt. al bij al zit het verhaal niet echt slecht ineen en doet het voodoogewijs terug denken aan The Skeleton Key, alleen ontbreken er echte horrormomenten om betoverd te worden door de film. nochtans was er horrorervaring: de producenten stonden eerder garant voor bvb Insidious, Oculus, Sinister en regisseur Kevin Greutert heeft Saw VI en Saw 3D ingeblikt. nochtans was er een goede horrorpremisse: personage in rolstoel die dus letterlijk niet kan wegrennen van het haar achtervolgende kwade. maar de clichés wordenjessabelle2 zo ongeïnspireerd uitgewerkt dat je de film blindelings kunt volgen en voorspellen. als er daarbij geen echte schrikbarende momenten voordoen, kun je Jessabelle enkel maar een platte film noemen. Sarah Snook komt niet uit de verf in deze horrorfilm. vaak is een glimlacht te ontwaren op haar gezicht welke niet overeenstemt met de emoties van de scène op dat moment en als de camera op haar decolleté inzoomt wordt die glimlach alleen maar groter. en met Mark Webber die opduikt als Jessie’s vroegere liefje hoopte je dat die ten prooi ging vallen van de geest. Jessabelle bevat niets wat je in eerdere genrefilms nog niet hebt gezien, integendeel, en het doet geen enkele moeite om dat te verstoppen en het iet of wat boeiend te maken. Jessabelle n’est pas belle.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s