Dumb And Dumber To


“vergeet niet dat jij voor sommigen zo dom bent als de domste voor jou.” _ Elias Canetti

dumb_and_dumber_to_ver3de debuutfilm van de Farrellybrothers was een gigantische hit in 1994. wat daarna volgde (bvb There’s Something About Mary, Me, Myself And Irene, Hall Pass), bleef hun genrehumor typeren alhoewel het grinnikenniveau steeds daalde. zelf kon ik me geen liefhebber noemen van hun films of humor. gezien de carrièreslop grijpen de broeders samen met het andere olijke duo Jim Carrey (de man die gekke bekken kan trekken) en Jeff Daniels (de man met een gekke bek) terug naar de originele Dumb And Dumber succesfodumb_and_dumber_to_ver4rmule. in het begin nog even zoekend en aftastend (je leunt dicht tegen een zuchtend gevoel dat dit een mak herkauwsel wordt of dat situaties geforceerd in het scenario komen zoals de nieuwe kamergenoot van Harry) maar vanaf het Kathleen Turner moment (haar zware stem beklemtoont haar huidig figuur) waarna ons duo er op uit trekt om de dochter van Lloyd op te sporen (de brief met postzegel scène is zo ouderwets simpel dat ik echter bijna niet bijkwam van schuddebuiken) zijn ze hun achterlijke zelve alsof er nooit twintig jaar zijn gdumb_and_dumber_to_ver8epasseerd. Carrey en Daniels passen zelfs nog in hun tijdloze oelewapperkledij en je merkt geen verschil of deze sequel nu in 1995 werd gemaakt dan wel 2014. goed teken dus voor de Dumb And Dumber liefhebbers, de To serveert net dezelfde doldwaze komedie in andere situaties of in een ander jasje gestoken. uiteraard niet altijd even subtiel (Lloyd die een gehoorapparaat vingerend gaat zoeken onder de lakens bij een bejaarde rusthuisvrouw) maar tegenover de onderbroekengrappen waarbij er al eens een scheet uit een paar gaten vliegen staan toch steeds weer komische scènes die je met enige gêne grappdumb_and_dumber_to_ver7ig vindt. soms omdat het duo alles letterlijk neemt, soms omdat ze het niet kunnen helpen lomp te zijn, soms omdat het voorspelbaar aanstekelijk is. leuk gadget is tevens de niet getrukeerde camouflage van Rob Riggle die je tot driemaal toe weet te verbazen (tijdens de film tweemaal, wacht dus ook tot na de aftiteling). nooit gedacht dit ik ging zeggen dat ik een Farrelly film grappig vind maar met deze Dumb And Dumber To heb ik me enorm geamuseerd. het lompe, niet beter wetend achterlijke gedrag van Harry en Lloyd staat ook na twintig jaar garant voor een lachsalvo in uw onderbroek.

3,5/5

Een gedachte over “Dumb And Dumber To

  1. Heb toevallig vandaag ook m’n recensie online gezet, maar ik vond dat er teveel herkauwd werd. Maar ben het met je eens dat die brief scène wel erg goed was. Was m’n favoriete moment uit de film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s