Wolves


“als je toch meehuilt, doe je dat beter met de wolven dan met de honden.” _ Paul-Jean Toulet

wolves_ver2in een poging zijn wagonnetje nog aan te haken aan de tienersuccesformule die Twilight was, komt de scenarist van X-Men, X2 en Watchmen op de proppen met poppen van weerwolven. Cayden leidt een doodgewoon en gelukkig leven: zijn ouders zijn welgesteld, hij doet het goed op school, is de ideale quarterback van het lokale footballteam en pronkt met het knapste meisje aan zijn arm. maar toch, die nachtmerries voorspellen niet veel goeds. op een avondje dat hij mag rampestampen met zijn liefje, merkt Cayden dat er niet alleen tienerhormonen loskomen in zijn lichamen. er verschijnt veel haar op zijn borst, vingers worden klauwen en zijn stem wordt huilend brullend. wanneer hij wakker wordt, zijn zijn ouders uit elkaar gereten. geen tijd voor sentiment in de film (al knijpt halvwolves_ver4e blonde lokken acteur Lucas Till – die beter in een tienerdisneyfilm zou passen – eens een oogje geperst dicht) en door een toevallige ontmoeting met éénoog Joe, trekt Cayden naar Lupin Bridge (tip: lupin = wolf) om zijn afkomst te ontdekken (a. zoektocht identiteit). dat het dorp niet op hem zit te wachten, probeert Jason Momoa (Game Of Thrones, Conan The Barbarian) eveneens met dromerig uitpuilende ogen te vertellen (b. niet geaccepteerd worden). diens bikergang wil hem weg (c. soortgelijke strijd) al wordt hij door de sympathieke boer Tollerman (Stephen McHattie is de enige die iets maakt van zijn rol) en door love interest Angel (Merritt Patterson zal de harten van 16-jarigen sneller doen slaan) opgevangen (d. de niet zomaar voor het grijpen liggende liefde maakt je sterk). tel a, b, c en d op en je krijgt een Twilight-achtig scenariwolveso. 15 jaar geleden hoefde dat niet zo slecht uit te draaien met bvb Ginger Snaps, alleen weet maker David Hayter niet inventief te zijn met het zichtbaar kleine budget en zijn de weerwolven in de film mensen in wolvenpakken (al blijven de meesten hun kledij aan houden ?) en hebben Till en Momoa meer weg van the beast uit de jaren tachtig serie The Beauty And The Beast. zo wordt het af en toe wat campy, zeker wanneer men als wolf zijn sprekende bek opent of wanneer men niet altijd goed getimed een digitaal grommend geluidje laat horen. special effects zijn om mee te lachen en lijken een snelgroeimiddel aan te bieden voor borsthaar. dialogen worden kort gehouden en hebben weinig om het lijf (Till die door een megafoon zijn objection kenbaar maakt wanneer Momoa een huwelijksplechtigheid houdt met Patterson en dan van op ewolves_ver3en motorkap uit rokende damp al brullend tevoorschijn komt: je houdt bedenkelijk je hoofd in je hand). de eindtwist van Momoa is belachelijk en zet de voorafgaande strijd volledig op de helling al kon je van weinig strijd spreken. mannen in harige pakken met een carnavalsmakker die weinig correct rechtop lopen en naar elkaar brullen of huilen, we werden er niet wild van, zelfs niet als B-film die lachwekkend goed wordt. eigenlijk valt Wolves het best te omschrijven als een film die je in de weggooitrommel vindt in den blokker of bart smit waar films voor 1 of 2 euro worden weg gedaan. Wolves is om mee te huilen, ook zonder volle maan.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s