The Woman in Black 2: Angel of Death


“de duivel wordt altijd zwart afgeschilderd en altijd roze gezien.” _ Julius Altman

woman_in_black_angel_of_death_ver4grote fan van de eerste Woman In Black kon ik me niet noemen maar de locatie is fenomenaal voor een horrorfilm. mocht u geïnteresseerd zijn, ga dan richting Cotterstock in Northamptonshire. daar vindt u het 17de eeuwse landhuis Cotterstock Hall (staat trouwens te koop voor 2,5 miljoen pond) dat in de film omgedoopt is tot Eel Marsh House of ga meer oostelijker naar Essex waar je op de zompige dam kunt rijden naar Osea Island. waar op het einde van de 19de eeuw Daniel Radcliffe op deze locaties nachtmerries beleefde, gaan we nu veertig jaar verder in de tijd. Londen heeft last van een regen van Duitse bommen en de positief ingestelde opvoedster Eve Parkins en haar meer norse overste Miss Hogg besluiten de hoofdstad twoman_in_black_angel_of_death_ver5e verlaten samen met een groep van schoolkinderen. één keer raden waar ze ver weg van al dat oorlogsgeweld een veilige thuishaven menen gevonden te hebben, juist ja het afgelegen, vervallen en met kaarsen te belichten Eel Marsh House. de dame in het zwart fleurt weer op. ze verloor destijds haar kind en in leven en dood graait ze ziekelijk jaloers kinderen weg wanneer haar geest gezien wordt. voor een tweede keer mag je één keer raden wat miss Parkins de eerste nacht in de kelder ziet. en ze heeft een paar kinderen om over te waken terwijl ze zelf ook iets schuil houdt achter haar sympathieke glimlach. klein voorgevoel dat Phoebe Fox nog zal doorbreken als Britse actrice. de camera zoemt gaarne op haar in, ze straalt sympathieke klassecharme uit en ze spreekt emwoman_in_black_angel_of_death_ver6oties via haar glimlach en fonkelende ogen. een box office film zie ik haar niet meteen dragen maar wanneer men nog eens verfilmingen maakt van Jane Eyre, Pride And Prejudice of andere Sense And Sensibilities mag ze gerust de hoofdrol opnemen. Helen McCrory als de harde opvoedster geeft men op het moment dat ze over de schreef zou gaan toch een menselijke toets, Oaklee Pendergast stoort niet in de kinderrol en Jeremy Irvine als piloot vertoont een degelijke ernstige sympathie. de duistere sfeer, de opkomende mist, oude krakende vloeren, een dreigend moeras: elementen genoeg voor een creepy sfeer. de settingwoman_in_black_angel_of_death_ver3 is dan ook visueel in orde maar regisseur Tom Harper weet er geen angst uit te puren. de traditionele opbouw van een haunted house film wordt klassikaal gevolgd: vreemde geluiden, deuren die open en toe piepen, het spel der schaduwen, een peek-a-boo moment enz. zoals het in ettelijke huiselijke horrorfilms verlopen is, volgt men hier het standaardstramien letter per letter, in plaats van onze kennis tegen ons te gebruiken. geen verrassingen dus en buiten de mooie look van het huis en omgeving wordt de sfeer op geen enkel moment akelig, ook al probeert componist Marco Beltrami percussief je de stuipen op het lijf te jagen. tevergeefs, de angel van deze tweede Woman In Black prikt niet.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s