The Interview


“het vraaggesprek of interview in de media is het product van luiheid bij de verslaggever, ijdelheid bij de ondervraagde persoon en voyeurisme bij het publiek.” _ M.V. Polak

interviewze hebben er geen wereldwijde release mee kunnen scoren, de controverse die The Interview in december kende, zorgde er wel voor dat Sony Pictures overal in het nieuws zat. onbetaalbare reclame en de digitale release van de film is zelfs hun meest succesvolle. een mens zou al beginnen denken dat ze zelf achter de grootschalige hack zaten in plaats van de Guardians Of Peace. vanuit een pc uit Thailand en een server uit Bolivia dreigden zij met terroristische aanvallen tegen de film op zijn première op 18 december in New York City en vanaf de release op 25 december zouden ook cinemazalen doelwit worden. de film heeft zijn première niet gekend wat zelfs Barack Obama ertoe leidde om dit in zijn eindejaarsspeech een vergissing te noemen van Sony die op hun beurt reageerden dat ze niet anders konden aangezien cinemaketens de vertoningen weigerden. de Guardians Of Peace zouden banden hebben met Noord-Korea en snel werd in die richting gewezen temeer omdat The Interview gaat om het vermoorden van hun leider Kim Jong-Un die ontkende betrokken te zijn maar wel vlotjes verklaarde dat er meedogenloze maatregelen zouden volgen als de film niet werd terug getrokken. de hamvraag na al deze hetze is dan ook: is het die film allemaal waard? veel hangt af of je de humor van het trio Evan Goldberg (als regisseur), Seth Rogen (als regisseur en acteur) en James Franco (als acteur) kunt appreciëren. zie maar naar de verdeelde meningen wat hun vorige samenwerkiinterview_ver3ng This Is The End betreft. Franco en Rogen zijn respectievelijk de presentator Dave Skylark en producer Aaron Rapoport van de TV-Story achtige celebrity roddelshow Skylark Tonight (Eminem homo, Rob Low kaal, u komt het daar allemaal te weten). en het slaat aan, blijkbaar willen de mensen liever die onbenulligheid van entertainende roddels zien dan de ware gebeurtenissen in de wereld. zo ook Kim Jong-Un die te kennen laat geven fan te zijn van de show. tot zijn eigen grote verbazing en in een poging om door de media serieus genomen te worden, weet Rapoport een (evenwel georchestreerd) interview te regelen met de Noord-Koreaanse leider. voor het duo het vliegtuig op kan, worden ze benaderd door de CIA, of ze hem niet willen ombrengen. het duo stemt in al is het de vraag of zij er wel de geschikte personen voor zijn gezien Kim Jong-Un een meester is in het bespelen van de media. The Interview wil satire zijn en zet Kim Jong-Un en zijn regime af en toe in zijn blootje (zelfs eens letterlijk), gelukkig zet Randall Park op enthousiast plezante wijze de kijkers naar zijn hand, meermaals begeleidt door de tonen van Katy Perry. Rogen is zijn routinematige filmpersonage, de aaibare gezelligerd die vaak teveel door raast en zo aan humor inboet. soms werken zijn grappen die visueel afgestemd zijn met zijn gekende verbaasde mimiek, op anderinterview_ver2e momenten slaat hij de bal flink mis. Franco daarentegen is niet grappig. hij doet er wel veel moeite voor maar kan nooit een zweem van spontaniteit brengen waardoor de bromedy iets te vaak zwakke momenten kent die onvakkundig opgevuld worden met onderbroekenlol (stop eens een raket in je hol) of flauwe moppen (I’m solly). uitbundig lachen zit er niet in. The Interview is iets beter dan This Is The End (beste explosieve stuk zit eigenlijk nog op het einde) maar mist de bijtende invalshoek van de (politieke) satire. gezien de commotie hadden we duidelijk meer kapitalistische salvo’s verwacht en de aanklacht tegen het communistische regime verwatert tussen de they hate us ‘cause they anus grollen. het was de fuzz niet waard.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s