Fifty Shades Of Grey


50shadesofsafeWanneer haar kamergenote onverwacht ziek wordt, moet Anastasia Steele het interview overnemen met Christian Grey, een machtige zakenman en multimiljonair. Ze valt als een blok voor hem en ook hij is niet bij haar weg te slaan. Wanneer Christian haar op een avond meeneemt naar zijn huis, legt hij haar een geheimhoudingscontract voor. Ze komt te weten dat hij door zijn zware jeugd intimiteit op een andere manier ervaart, namelijk door BDSM. Vanaf dan krijgt Christian Anastasia steeds meer in zijn macht.

Ik verwachtte dat deze seks ‘explicieter’ getoond zou zijn, maar Sam Taylor-Johnson houdt het in toom. Qua ‘explicietheid’ dan toch, want ik vind dat het ‘seks’-gedeelte het verhaal overneemt. In het boek is dit niet het geval, aangezien er veel aavalentine_sdayanastasiandacht naar romantiek gaat.

Hoewel de schrijfstijl van het boek vrij lachwekkend kan zijn, kan dit vergeven worden doordat het verhaal zo leuk om lezen is. Dit gebeurt ook bij de film. Sommige scènes zijn oprecht humoristisch, maar andere zijn ‘serieus’ bedoeld en draaien uit op een belachelijke vertoning. Klein voorbeeld: Anastasia Steele, vertolkt door Dakota Johnson, bijt vaak op haar lip. Dit staat in het boek en mocht dus absoluut niet ontbreken. Tijdens de film gebeurt dit echter zo vaak dat het ongelooflijk fake lijkt. Het kan niet anders dan dat ze de instructies kreeg om tijdens elke scène minstens 2 maal in haar lip te bijten. Langs de andere kant slaat de gemeende humor de nagel op de kop en weet het een hele zaal in lachen te doen uitbarsten.safelylosecontrol1

Het mag gezegd; de casting van ‘Fifty shades of grey’ is sterk. Toen bekend werd dat Jamie Dornan en Dakota Johnson de hoofdrol gingen spelen, waren fans in alle staten. Maar beide nemen alle twijfels weg als wolken voor de zon. Ze lijken op de personages en hun performance viel- naast wat belachelijke scènes of moves- al bij al goed mee. Het einde van ‘Fifty shades of grey’ is onverwacht maar zeer sterk.

‘Fifty shades of grey’ is een grappige en romantische film. De scenes zijn minder ‘extreem’ dan in het boek, maar voor romantici kan dit geen probleem zijn. Ik geef de film een 11/20.

_ Luna Berckmoes

met dank aan designersagainstaids.com voor de alternatieve posters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s