Seventh Son


“sinds de heksen niets meer overkomt, zijn ze onschuldig.” _ Elias Canetti

seventh_son_ver9Here they stand, brothers them all
All the sons, divided they’d fall
Here await the birth of the son
The seventh, the heavenly, the chosen one

o ja, ken uw klassiekers. bovenstaande zijn de beginlyrics van Seventh Son Of A Seventh Son, een bijna tien minuten durende song van het gelijknamige conceptalbum van Iron Maiden dat zijzelf hadden gebaseerd op de roman Seventh Son van Orson Scott Card. de film van Russische regisseur Sergei Bodrov (reeds twee oscarnominaties op zak voor beste buitenlandse film met Prisoner Of The Mountains uit 1996 en Mongol uit 2007) is evenwel gebaseerd op een ander wseventh_son_ver10erk: The Spook’s Apprentice (De Geestenjager) van Joseph Delaney. de middeleeuwse mensheid zit met een probleem: heksen. ter bescherming van het volk werd de speciale The Order Of The Falcon opgericht, een groep nobele ridders die gezworen hebben spirituele spoken, duivelse demonen en hekelende heksen te bekampen. als zevende zoon van een zevende zoon hebben deze ridders heraldieke krachten. maar doorheen de jaren heeft de onderwereld zijn slechtste kant laten zien door hen uit te moorden, behalve meester Gregory die er in slaagde de opperheks Malkin op te sluiten. vredige jaren passeren tot de voller wordende bloedmaan Malkin terug haar krachten geeft. ze ontsnapt en is uit op wraakseventh_son_ver7. de eigenzinnige en graag dronken Gregory moet op zoek naar een zevende zoon van een zevende zoon om de uit alle duistere hoeken aandravende heksengezellen van Malkin te weerstaan. Tom Ward weet nog niet wat hem te wachten staat al zal hij zijn magische amulet goed kunnen gebruiken. ik denk dat de oscars de enige reden zijn waarom de film nog wordt uitgebracht. Jeff Bridges won het beeldje voor Crazy Heart in 2010 (maar daarna flopte films als The Giver en R.I.P.D.) en Julianne Moore mocht dit jaar aandraven voor Still Alice. ze staan lijnrecht tegenover elkaar maar acteren belachelijk ondermaats. Bridges probeert een mix uit van Gandalf en The Dude maar zijn verkeerseventh_son_ver3de timbre accent en tandenloze kakenbeten is een toonbeeld van mislukte overacting. van Moore weten we dat ze de helft van haar uitgebreid filmarsenaal op ralenti speelt en hoeft hier enkel wat met haar armen te zwaaien, zwarte lenzen in te doen en vechten tegen donkere mascara. Ben Barnes kruipt maar matig uit zijn rol van Prince Caspian uit Chronicles Of Narnia en de romance met (dat zie je van mijlen ver aankomen) half heks Alice (Zweeds opkomende ster Alicia Vikander) is vluchtig en mist passie. maar eigenlijk is het vooral de wazige regie die weinig enthousiast is. de spektakelscènes zijn hoofdzakelijk statisch waaraan computergestuurde al dan niet vuurspuwende draken, trollen en gemaskerde zwaardvechters aan toegevoegd zijn. men laseventh_sonat Moore of Antje Traue of Djimon Hounsou zien in één of ander excentriek kostuum, goed aangespannen bordeeljurk of ijzeren harnas waarna die verdampt in een draak, luipaard of beer die dan digitaal van links naar rechts huppelt waarbij je Bridges of Barnes verdwaasd ziet rondkijken naar de richtingen die ze aangestuurd krijgen van de regie (zoals bij 47 Ronin). Seventh Son stuurt sterk aan richting publiek van Games Of Thrones (bij aanvang zie je trouwens als eerste zevende zoon nog Kit Harington) en poogt men het kruimelpad te bewandelen van Hansel & Gretel: Witch Hunters (daar komt trouwens een vervolg van in 2016) maar deze heksenfantasie is er één van het zevende knoopsgat.

1/5

in plaats de film te bekijken, kun je naar Iron Maiden luisteren:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s