Focus


“men kan de mensen verdelen in twee grote groepen: zij die zich door hun gevoel laten bedriegen, en zij die zich door hun verstand laten misleiden.” _ Jean de Boisson

focus_ver4als we tripadvisor mogen geloven is Barcelona de stad bij uitstek van de zakenrollers alsware de vindingrijkheid daar uitmondt tot een nationale sport. in plaats van sport heeft Nicky er zijn professionaliteit van gemaakt en staat hij aan het hoofd van grijpgrage lieden met lange vingers. en zolang je er zelf geen slachtoffer van bent, is het leuk om hen aan het werk te zien: zoals goochelaars hun publiek misleiden, zo verleggen de zakkenrollers de focus van hun slachtoffers waarbij de nieuwe gevestigde aandacht geldt als de afleiding waarna men ongestoord tewerk kan gaan. heerlijk hoe Nicky vanop een balkon zijn troepen aafocusnschouwt wanneer deze tijdens het jaarlijkse Mardi Gras feest in de drukke Bourbon Street van New Orleans tallozen mensen verarmen van juwelen, portefeuilles en horloges. Nicky heeft daarbij extra oog voor Jess. nadat ze hem mislukkend trachtte te misleiden wil ze in de leer gaan. ze laat zien dat ze meer is dan een dom blondje en Nicky betrekt haar ook bij een groots oplichtersplan tijdens de Super Bowl. hoe groter de oplichtersspanning, hoe groter ook de vonk tussen beiden waarbij ze spelen met de grens van misleiding en verleiding. controlfocus_ver2efreak Nicky dooft echter het vuur. wanneer hij drie jaar later in Buenos Aires een zwendel op touw zet in het F1-circuit in opdracht van een teameigenaar komt hij terug in aanraking met haar aangezien ze de playgirl is van de opdrachtgever. kan Nicky zijn focus behouden of wordt hij zelf onderdeel van een oplichtersplan? tot aan het luik van de autoraces kijkt Focus zeer aangenaam weg en voelt het als een kruising aan tussen Now You See Me en Ocean’s Eleven. regisseurs- en scenaristenduo Glenn Ficarra en John Requa (van Bad Santa en I Love You Phillip Morris) houden er een luchtige stijfocus_ver6l op na die de interessante zwendelaarsactie (Bourbon Street kent een zeer vlot verloop waarbij de beelden elkaar snel opvolgen maar je de vingersvlugge actie op de voet kan meevolgen) koppelen aan een snufje romantiek waarbij ze de vraag opwerpen of een liefdesrelatie privé wel mogelijk is wanneer manipuleren je beroep is. het opbodspel tijdens de superbowl tussen Nicky en een gokchinees is leuk entertainment en zet menig kijker op het verkeerde been. mede door het goede samenspel tussen Will Smith en Margot Robbie. er is een aangename chemie tussen beiden al kun je je niet van de indruk ontdoen dat ze elk apart enige autoriteit missen. Will Sfocus_ver3mith staat op automatische piloot en we missen zijn spontane humor. het lijkt wel alsof hij in een burn out zit. Margot Robbie wordt in de film een F1 pitspoes genoemd en vaak denk je inderdaad dat haar sexy outfits een afleidingsmanoeuvre zijn voor haar niet al te sterk personage. samen echter gaat het er flirtend aan toe en het is onbegrijpelijk (een verklaring wordt ook niet gegeven) waarom het samenspel abrupt ten einde komt. de bikini’s rondom tropische zwembaden in de luxueuze hotels van Buenos Aires en de gierende banden van racebolides mogen dfocus_ver5an een nieuw deel inzetten, vanaf dat moment zoeken de makers de listen en de twisten ietwat te ver. er komt daarbij teveel focus op Will Smith die zijn personage wil veranderen om Jess voor zich te winnen want nogmaals, dit is niet de beste rol van Smith. als con artist had hij zijn flamboyante flair kunnen uitspelen maar zijn Nicky blijkt te diep en emotieloos verzonken in de controle die hij wil uitoefenen om zijn oplichtersplannen te laten werken. met Focus word je als kijker niet opgelicht met het kopen van een ticket al zal bij afloop je focus al liggen bij de volgende film die je wil zien.

2/5

2 gedachten over “Focus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s