Underworld: Blood Wars


“hoe meer bloed je hebt, des te meer last heb je van bloedzuigers” _ Kelsey Grammer

eigenlijk zitten ze er een jaartje naast want sinds 2003 underworld_blood_wars_ver8passeert het duel tussen vampieren en waarwolven driejaarlijks het witte doek: na Underworld (2003), Evolution (2006), Rise Of The Lycans (2009) en Awakening (2012) hadden we Blood Wars dus eigenlijk vorig jaar al verwacht. maar met een Kate Beckinsale wordt het wachten steeds beloond.

 

haar death dealer personage Selene is de sterkhouder van de Underworld franchise die haar man Len Wiseman startte. de verhaallijnen van de films zijn helaas altijd hetzelfde: vampieren nemen het op tegen weerwolven en Selene vormt het middelpunt van dat gevecht (we nemen Rise Of The Lycans gemakshalve buiten beschouwing waar het Rhona Mitra was die Kate Beckinsale in de hoofdrol verving), een nieuwe leider bij de vampieren staat op al moet die opletten voor inheems verraad en de weerwolven weten altijd een manier om weer wat sterker uit de hoek te komen. dat resulteert steevast in een eindgevecht waar Selene zich staande houdt maar waar de vete tussen de twee penny dreadful clans onbeslist blijft. en zie, een zesde film zal er komen.

 

underworld_blood_wars_ver6 

en waarom niet, als Kate Beckinsale er maar in zit. deze rol is perfect op haar lijf geschreven of hebben we het dan over haar lederen outfit? sowieso vernedert ze haar tegenspelers in charisma (die vastberaden, slinks verleidelijke blik blijft het hem doen!). de volle maan waaronder ze Tobias Menzies gehaald hebben voor opperweerwolf, zal eerder holle maan geweest zijn, Lara Pulver tracht zich te verweren als valse vampiertante maar valse vampiertanden bijten niet en Theo James mag grof wild zijn voor tienermeisjes, zijn uitstraling in deze donkere schaduwwereld mist een krachtdadig leiderschap. enkel Charles Dance is aangenaam en zou een waardige vervanger geweest zijn voor Bill Nighy ware het niet dat hij er snel het zilverloodje moet bij neerleggen.

 

underworld_blood_wars_ver9

Underworld: Blood Wars heb je eigenlijk in de vorige Underworld films al eens gezien en dat het productiebudget gehalveerd is, zie je ook aan de mindere special effects maar het personage van Selene heeft een grote aanhang en die zullen zich toch weten te vermaken met haar optreden. het zwaktepunt van de film zit hem trouwens in de stukken dat ze er niet is maar wanneer ze katachtig opduikt en met haar twee pistolen flexibel weerwolven neerknalt, besef je: hiervoor blijven we de Underworld films zien.

25-sterren

2 gedachten over “Underworld: Blood Wars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s