John Wick: Chapter 2


“de schuld van een moord waartoe men werd gedwongen, valt terug op de aanstokers.” _ Seneca

john_wick_chapter_two_ver2want to hear something wicked: John is back, John Wick, the man, the myth, the legend. en dat kunnen we alleen maar toejuichen want in 2014 gingen we volledig op in dit wraakpersonage die met de moord op zijn puppy – de laatste levendige herinnering aan zijn overleden vrouw – een haatraid start in het gangstermilieu dat hij als enige heeft kunnen verlaten.

in dit tweede deel zien we bij aanvang hoe John de laatste puntjes op de Russische i’s zet, Peter Stormare kijkt grinnikend toe. case closed had John gedacht ware het niet dat hij met zijn wraaktocht terugkeerde in de huurmoordenaarswereld van The Continental. en eens daarin belandt, is er geen weg terug. maffiosi hebben weet gekregen van zijn terugkeer en herinneren hem aan zijn ‘marker’: een schuld die hij nog moet aflossen. John krijgt de opdracht de zus van een Italiaanse maffiabaas te vermoorden. hij laat zijn nieuwe puppy in goede handen in The Continental en trekt naar Rome om zijn taak te vervullen, dat is als er geen hinderlaag aan te pas komt.

9-john-wick-gun

grote fan van John Wick? rep u dan naar chapter 2 want regisseur Chad Stahelski (kickbokser die in het verleden de stunts coördineerde in stijlrijke films als V For Vendetta, 300, Live Free Or Die Hard, The Expendables, enz) behoudt de mysterieuze sfeer van de onderwereld van huurmoordenaars (ook in Rome is er een Continental met gelijkwaardige regels van gehoorzaamheid en respect (en oa eigen geldmunt) en geen zorgen, Ian McShane wordt niet vergeten) alsook de visueel knap in beeld gebrachte actie.

john wick3

Stahelski behoudt zijn strakke aanpak en schakelt hierbij nog een versnelling hoger. hij neemt opnieuw de tijd om de voorbereidingen van Wick te plannen en de executie daarvan is een adrenalinerit met ontelbare schietsalvo’s, messengevechten, zelfs de legende van de potloodmoorden komt aan bod. heerlijk om naar de kijken om niet alleen de stunts zelf indrukwekkend zijn maar ook omdat Stahelski aandacht heeft voor de omgeving waarin ze plaatsvinden met als hoogtepunt een neonkleurig spiegelpaleis.

john wick2

Keanu Reeves is op zijn best als hij niet teveel moet zeggen, John Wick is dan ook het perfecte stoïcijnse karakter voor hem die af en toe uitpakt met een kwinkslag.

john wick1

voor de fans wordt hij hier trouwens herenigt met The Matrix partner Laurence Fishburne, al mist de reünie wat pit. andere randpersonages (bvb John Leguizamo als autodealer en Common en een ietwat miscaste Ruby Rose als huurmoordenaars) komen in beperktere mate aan bod. geen probleem want John Wick staat, terecht, centraal. het knap opgezette slot van de film opent de deuren naar een derde chapter. wicked game, hoor ik Chris Isaak al zingen.

4-sterren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s