Insidious: The Last Key


“er bestaan geen sleutels om ogen te openen.” _ Jan Vercammen

je moet het eigenlijk maar doen: sterven in de eerste filminsidious3 maar toch nog altijd de sreaming lead zijn in de daaropvolgende 2 sequels en in deze prequel, The Last Key. Lin Shaye heeft dan ook al vele horrorwatertjes door zwommen. eigenlijk had de film best Insidious: Origin kunnen heten want met haar personage keren we terug naar hoe haar kennismaking in de kindertijd met The Further begon en hoe ze naar haar thuis terug keert om haar allereerste boze geest de baas te kunnen. zeer fijn hoe ze het einde van The Last Key koppelen met de 1ste Insidious zodat de cirkel rond is.

insidious2regisseur Adam Robitel (van het onderschatte The Taking Of Deborah Logan) mag de regiefakkel overnemen van het succesvolle horrorduo James Wan en Leigh Whannel al blijft hij zeer trouw aan het concept, verhaalopbouw, creepy personages, scary boo moments en het ongrijpbare The Further. het maakt dat The Last Key in geen enkel opzicht verschillend is tov zijn voorgangers maar de franchise slaagt er wel in om zo hun films op hetzelfde horrorpeil te houden waardoor ze na vier films toch een fanbase hebben. de pogingen tot humor van het ghostbusterduo Leigh Whannel en Angus Sampson gaan nog altijd wat de mist in (een niet echt geslaagde parallel met Poltergeist waar de humor je even naar adem deed happen) al boeken ze licht vooruitgang.

heb je de vorige drie films van Insidious bekeken en had je daar geen verzadigd gevoel bij, kun je gerust The Last Key er bij nemen. je weet welk type van horror en schrikmomenten je mag verwachten (pluim voor het make up departement want de geesten zien er creepy appetijtelijk uit), ook niks meer dan dat en als je dat goed vind, mag je de sleutel tot de vierde Insidious openen.

insidious

3/5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s