Molly’s Game


“poker: passievol spel waarmee je je geld verliest, je tijd en je vrienden.” _ Philippe Bouvard

Molly1

poker, Russische maffia, advocatenspielerei, voor dat spel ben ik wel te vinden. Molly Bloom was tot voor een desastreuze val een talentvolle skiester onder de harde leer van haar vader (een kleine maar prachtig beheerste rol van Kevin Costner). een nieuwe carrièrewending brengt haar als cocktailserveerster niet echt ver tot ze opgemerkt wordt door een tweederangsondernemer die on the side grote pokerinzetspelen organiseert. haar taak (of de taak van de decolleté) is celebraties, sporticonen, en rijke managers te ronselen. gestaag neemt ze het roer over al krijgt ze daarbij Russische zakenmannen over de vloer die cash in overvloed meehebben. de enorm grote inzet in de poker games zorgt voor opstapelende schulden én de aandacht van de FBI die haar praktijk als illegaal beschouwt en via haar enkele Russische maffiakopstukken te grazen wil nemen.

Molly3

Jessica Chastain blijft een uitstekende actrice die zich hier met zwier ontpopt tot een femme fatale die gehaaid haar doorzettingsvermogen van het topskiën inzet in de onderwereld van het pokeren maar wel moet ondervinden dat na het bereiken van de skitop het enkel maar bergaf gaat (ook omdat ze een vrouw is in een mannenwereld). in de mallemolen tegen het gerecht wordt ze ondersteund door de advocatenrol van Idris Elba. ook hij blijft een uitstekend acteur en zijn rol zou meer dan verdiend een oscarnominatie mogen krijgen hebben. de scène waarin hij in een onderonsje twee FBI agenten van het morele kastje naar de muur stuurt, is briljant.

Molly2

Aaron Sorkin maakt zijn regiedebuut na het scenario gepend te hebben voor oa A Few Good Men, Charlie Wilson’s War en The Social Network. hij houdt zijn film up tempo en blijft the game van Molly intrigerend genoeg maken door telkens haar huidige (mogelijks) bankroete situatie af te spiegelen tegen de gloriejaren van het poker. het is geen gewaagde biografie, Sorkin volgt traditioneel het biopicboekje en velt tevens geen oordeel over de levensgang van Molly, maar de film valt nooit stil, blijft de aandacht van de kijker entertainend vasthouden en kan terugvallen op sterke acteerprestaties.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s