The Commuter


“de enige manier om een trein te halen, is de trein ervóór te missen.” _ G.K. Chesterton

sinds Taken een onverwachte hit werd, ontpopte Liam Neeson zich het laatste decennium tot een actieheld op ietwat oudere leeftijd waar, dankzij meestal een politie-ervaring, best niet mee te sollen valt (oa 2 Taken sequels, Non-Stop, The Grey, Unknown). had de steeds bevallige Vera Farmiga het geweten, ze had hem niet als treinpassagier uitgekozen om een psychologisch spelletje te spelen.

Commuter2

op de dag dat Michael na tien jaar dienst als verzekeringsagent (voorheen was hij politieagent) ontslagen wordt, biedt een dame in de trein hem 100.000 dollar aan om een persoon op de trein te zoeken die er niet thuis hoort. wanneer zijn gezin in het vizier komt, wordt het spel menens. de start van een kat-en-muis zoektocht naar de betreffende persoon alsook de reden waarom deze gevonden moet worden.

Commuter1

Catalaans regisseur Jaume Collet-Serra werkt na Unknown, Non-Stop, Run All Night voor de 4de maal samen met Liam Neeson en het duo is ondertussen perfect op elkaar ingespeeld. ook Vera Farmiga kende Collet-Serra vanuit Orphan (daarnaast ken je de regisseur ook nog van de remake House Of Wax en The Shallows en besef je dat deze toch wel verdienstelijke films maakt). ze weten van een simpele chantagepremisse een zeer onderhoudende actieprent te maken met zeer nauwe treingangachtervolgingen of –gevechten, onverwachte wendingen (zie maar het voorval met Jonathan Banks), spectaculaire crashes (in vergelijking lijkt de treinrit in Unstoppable een baby-in-wieg wandeling) en uiteraard een verbeten Liam Neeson die op zijn 65ste nog steeds niet ontspoort.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s