The Holding


“een gast maakt vriendschap overspannen: hoe langer hij toeft, des te magerder wordt de gastvrijheid.” _ Tu Fu

the_holdingop het Engelse platteland tracht Cassie met haar boerderij haar twee kinderen te onderhouden. de 16-jarige puberrebelse Hannah en de jongere uit de bijbel citerende Amy. die laatste verklaart bij aanvang dat iedereen geheimen herbergt. die van Cassie, alhoewel schimmig, is duidelijk: zij heeft haar man en vader van de twee kinderen, Dean, onder een stapel verdorven hout voor dood achtergelaten. het geheim van de twee kinderen ontluikt wanneer een vreemdeling intrede doet op de boerderij.

dat is in tijden dat Cassie het financieel moeilijk heeft het hoofd boven water te houden en een overname- zeg maar trouwaanbod krijgt van haar hillbilliebuur Karsten. die is the_holding-21175512-frntldan ook mede verrast wanneer Aden zich komt introduceren als een vroegere mijnwerkersvriend van Dean. hij helpt Cassie met boerderijkarwei en kegelt Karsten weg uit de familie om diens plaats in te nemen. maar zoals Amy zei: iedereen heeft geheimen.

debuterend regisseur Susan Jacobson won in 2012 de International Fantasy Film Award op Fantasporto en verdient inderdaad enig krediet. als genre zou je The Holding kunnen omschrijven als een western op de Engelse boeren buiten en daarbij mixt ze elementen uit psychopatenfilms waarbij een indringer zich komt bemoeien in een gezin zoals Cape Fear, Single White the_holding-21175512-frntl2Female en The Stepfather. het is niet bijster origineel in verhaal maar Jacobson weet de boog gespannen te houden, zeker wanneer Vincent Regan (300) zijn gezinsmasker afgooit en een bezitterige familietiran wordt. flink weerwerk krijgt hij van Kierston Wareing (Fish Tank) wiens lippen (en eventueel twee andere lichaamsdelen) bijzonder pompeus blijven.

The Holding is niet over de gehele lijn standvastig (zo leidt de bijbeltoon en engelenprofetie van Amy nergens naar toe al twijfelden de makers tussen terror en geestenhorror zo lijkt) maar als gezinstirannie met duchtig weerwerk van een sterke vrouw, gaat hij ook nergens vervelen en is hij zeker een kijkbeurt waardig.

3/5

The Holding is te verkrijgen bij Zeno Pictures.

Een gedachte over “The Holding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s