Jumanji: Welcome To The Jungle


“junglewet: iedereen is de andere zijn lunch.” _ Mike Niebuhr

welcome to the jungle (Guns N’ Roses krijg je bij de end credits uiteraard te horen) was hij al in 2003 (alternatieve titel voor The Rundown), nu vertoeft Dwayne Johnson er om een vervolg (meer dan een remake) van Jumanji mede gestalte te geven. zeer leuk om vast te stellen dat de initiële premisse van de film met Robin Williams behouden blijft en daarbovenop een update krijgt. Jumanji is geen bordspel meer.

jumanji2

we zitten immers zo’n 20 jaar verder waar vier studenten een computerspelletje vinden en prompt Tron-gewijs in het spel gezogen worden. hun verschillende persoonlijkheid en karakter wordt aldaar overhoop gegooid en zo bestaat het kwartet uit een gespierde ontdekkingsreiziger met een smuldering look (Dwayne Johnson maalt er niet om zichzelf voor aap te zetten en zorgt voor meerdere grappige noten), een karatedansende babe (Karen Gillan), een zoöloog (Kevin Hart komt goed overeen met The Rock) en een cartograaf (ook Jack Black wiens personage van een smartphone verslavende fitnessbabe wijzigt in een corpulente wetenschapper met een aanhangsel beneden is bijzonder grappig).

jumanji

zoals het zeer herkenbaar is met een videogame (meerdere levens en levels, valstrikken, raadsels) moeten ze het spel van Jumanji zien uit spelen om terug in de aardse wereld terecht te komen. Jake Kasdan maakt er echt een amusante avonturenfilm met een hecht kwartet die in hun queeste zorgen voor luchtig vertier. het wijzigingen van de stereotype karakters van quarterback, nerd, beauty queen en verlegen meisje naar boven genoemde wisselende personages is een goeie zet, zeker omdat de vier snappen wat een videospel moet zijn: luchtig, grappig, spannend doorheen helikopterstunts, bronstige nijlpaarden, bonkige neushoorns, stuntende en stuntelende mad max motorrijders, flitsende gevechtsscènes. kortom je voelt je welkom in de jungle en Jumanji is een plezante rit om uit te spelen.

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s